Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Z hořícího bytu v Praze 9 zachránil policista dva lidi

, aktualizováno 30. srpna 2022, 12:11

Pražští hasiči zasahovali v úterý ráno u požáru bytu v Praze 9. Nasadili výškovou techniku a vodní proud vnitřkem budovy, evakuovali patnáct osob. Dvě osoby přímo z bytu zachránil policista, který si požáru všimnul po cestě do práce.

„Požáru domu v Praze 9 si dnes ráno všiml policista, který jel do práce. Vyrazil dveře bytu a zachránil dva lidi. Ti jsou sice popálení, ale jinak by měli být v pořádku," uvedli na Twitteru policisté. 

Do ulice U Smetanky v Hrdlořezích pak přijeli jednotky ze tří stanic. Byt už byl po příjezdu první jednotky úplně zasažen plameny.

„Hasiči nasadili na likvidaci požáru výškovou techniku a vodní proud vnitřkem budovy, ze které bylo evakuováno 15 osob, dvě osoby z bytu zachránil policista před příjezdem jednotek,“ uvedl v prohlášení pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Oheň dostali pod kontrolu za několik desítek minut, pak pokračovalo dohašování a kontrola skrytých ohnisek. Podle Kavky vzplála v bytě elektrická jednokolka, příčinou byla technická závada při nabíjení. Škodu odhadl vyšetřovatel na tři miliony korun.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

Štítky hasiči, požár, byt, evakuace, záchrana, Praha, Martin Kavka, Twitter, Hrdlořezy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Z hořícího bytu v Praze 9 zachránil policista dva lidi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.