Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Léto láká k posezení u Vltavy. Přinášíme pár tipů za čím na náplavku zavítat

S nadcházejícím létem se postupně plní program všech pražských náplavek. Po covidové pauze život u Vltavy opět ožívá a oba břehy se stávají cílem mnoha Pražanů i cizinců, kteří si chtějí vychutnat hudební program, festivaly klasických i exotických kuchyní, výstavy nebo další akce, které okolí řeky nabízí.

Hořejší nábřeží nabízí nejen díky kobkám bohatý program

Na Hořejším nábřeží probíhá až do srpna výstava Taky pražané, kterou pořádá Záchranná stanice hlavního města Prahy. Výstava představuje práci ošetřovatelů a činnost stanice. V neděli 17. července tamtéž proběhne koncert česko-libanonské zpěvačky Nikki Madi pod hlavičkou Hoax Pub.  21. červenec bude vyhrazen milovníkům šumivých vín formou POP-UPu Naturální bubliny u Vltavy. V ten samý den proběhne v kobce 15 koncert Tibora Žida, který přinese svým soulem na náplavku brazilskou pohodu.

Smíchovská náplavka není jediným místem u Vltavy, kde lze posedět

23. července na hořejší nábřeží zavítá Dolce Vita festival sladkého a vystoupení Lubomíra Vlna Vaňky. Poslední víkend pak bude náplavka hostit koncert Bolekmusic a Amerika Street food, který potěší všechny milovníky burgerů, barbeque žebírek, hotdogů a pikantních kuřecích křidélek.Kromě Hořejšího nábřeží pak nabízí posezení a vyžití i Čapadlo na Hollaru, Rašínovo, Dvořákovo a Masarykovo nábřeží nebo Nábřeží Ludvíka Svobody.

Veřejný prostor vyžaduje dodržování pravidel

Je třeba mít na paměti, že břehy Vltavy jsou veřejným prostorem a tak je třeba dodržovat pravidla určená městem. Po desáté hodině platí noční klid a je třeba ukončit hlasitou hudební produkci. Z důvodu bezpečnosti je v okolí přístavišť zakázáno plavat v řece, na většinu náplavek je také zakázán vjezd aut. Neméně důležitý je i zákaz požívání alkoholu od půlnoci do rána, který vzbudil velké diskuze. Pro udržení příjemné atmosféry město také vyzývá návštěvníky náplavky, aby využívali veřejných toalet.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kultura, náplavka, festivaly, Praha, Vltava, koncert, festival, výstava, Ludvík Svoboda, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto láká k posezení u Vltavy. Přinášíme pár tipů za čím na náplavku zavítat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.