Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Co dělat o víkendu? Pochutnejte si na zabijačkových hodech či burgerech, zaběhejte si a vyrazte do divadla

Druhý únorový víkend je za dveřmi. Nevíte, co podniknout se svými drahými polovičkami či dětmi a kamarády? Jak nejlépe využít dva volné dny, které pomalu všichni pracovníci nedočkavě vyhlížejí? Přečtěte si tipy Pražské Drbny a inspirujte se. Akce jsou vybrány především pro osoby, které absolvovaly očkování proti onemocnění covid-19.

Bílá smrt s Haasem

Milovníci filmových klasik si na své přijdou tuto neděli od šesté hodiny večerní v kině Ponrepo, kde plánují promítat film Bílá smrt. Hlavní roli ve filmu podle knihy Karla Čapka ztvárnil Hugo Haas, který snímek zároveň režíroval. Lístek vyjde na 120 korun.

Antivalentýnská party

Lidé, kteří jsou nezadaní, chtějí svátek zamilovaných oslavit jinak či považují Valentýn za zbytečný a komerční svátek, mohou v sobotu od deváté hodiny večerní zavítat do klubu Distrikt7 a užít si divoký večírek.

Valentýn je za dveřmi. Užijte si hurikán plný lásky, procházku v botanické zahradě či večer pro nezadané

Svátek svatého Valentýna se blíží. Zamilovaní, kteří ještě nevědí, co by tento den chtěli a mohli dělat a na jakou akci by stálo za to vyrazit, se mohou inspirovat tipy od Pražské Drbny.

Víkendové pochoutky

Druhý únorový víkend nabídne hned tři zajímavé gastro akce. V sobotu od dvanácté hodiny dopolední do osmé hodiny večerní pořádá řeznictví Hudera a syn střešovické zabijačkové hody. Návštěvníci akce si pochutnají na prdelačce, prejtech, ovaru, zabijačkovém guláši, výpečcích, pikantním pečeném kolenu, špekových knedlících či zelí. Pro děti budou přichystány párky v rohlíky. K zapití bude k dispozici pět druhů piva a další nápoje. 

Po celý víkend se budou konat zabijačkové hody v pivovaru Spojovna nedaleko Kunratického lesa. Zatímco na zahradě pivovaru si zájemci mohou od sobotní jedenácté hodiny dopolední zakoupit zabijačkovou polévku, ovar, jitrnice, jelítka, zabijačkový guláš či čerstvé zabijačkové klobásky a posvícenský koláč, v restauraci na ně bude čekat světlá i tmavá tlačenka, škvarková pomazánka, řízky z kýty s bramborovým salátem, uzené koleno na černém pivu, vepřové výpečky se zelím a chlupatými knedlíky a zabijačkový talíř složený z jitrnice, jelítka a ovaru. O kulturní vložku se postará harmonikář Dosoudil. Vstupné je zdarma.

MO's bistro v Karlíně od pátku do neděle pořádá festival plný burgerů a sliderů. Lidé, kteří si chtějí pochutnat na typickém americkém pokrmu, by si předem měli udělat rezervaci.

Chrániče na zuby a zlatonka v trenýrkách. Přečtěte si, jak se v Praze hraje famfrpál

To, že lidé jsou hraví a kreativní, prokazují hráči pražského famfrpálového klubu Prague Pegasus, který vznikl v roce 2016. Neobvyklý sport plný zábavy si rozhodně zaslouží pozornost a nutno dodat, že oblíbit si ho nemusí jen milovníci knih a...

Procházka po Nuslích

V sobotu na zastávce Otakarova od druhé hodiny odpolední odstartuje speciální procházka po Nuslích s názvem Nusle – od periférie k městu a naopak. Zájemce provedou po neznámých či méně známých místech této pražské čtvrti průvodkyně Jana Olejníková s Lenkou Klugarovou. Lístek na akci vyjde osoby nad patnáct let na 150 korun. Výletní trasa je vhodná i pro rodiče s kočárky.

Na skok do divadla

Milovníci činohry mohou v sobotu od páté hodiny odpolední vyrazit do Divadla v Dlouhé na hru s názvem Lucerna, která získala ocenění za Nejlepší činoherní inscenaci a nejlepší scénografii roku 2017. Hlavní role ztvárňují Eva Hacurová, Miroslav Hanuš, Igor Orozovič či Veronika Lazorčáková.

Kam o víkendu? Prozkoumejte neznámý lesopark v Řepích, který nabízí přírodu mezi sídlišti

Vedou vaše procházky stále dokola do lesa za domem? Pražská Drbna pro vás má sérii tipů na výlety v Praze, kterými si můžete zpestřit den. V dalším z dílů se Drbna vydala do parku, který se rozkládá mezi městskými částmi Řepy a Motol podél...

Valentýnský běh

V neděli od půl dvanácté hodiny dopolední odstartuje valentýnský běh po Praze. Zájemci si mohou svá startovní čísla vyzvednout již v pátek mezi desátou hodinou dopolední a šestou hodinou večerní, v sobotu mezi desátou hodinou dopolední a druhou hodinou odpolední či v den běhu od půl desáté hodiny dopolední, a to na recepci v Running Mallu, kde si běžci mohou před startem vyzvednout kávu a nechat se vyfotit.  Běh započne i skončí u Průmyslového paláce u Stromovky. Naplánovaná trasa má pět kilometrů. Po účastníky, kteří trasu zdárně ukončí, bude připraveno občerstvení. Akce je zdarma.

Akce pro děti i rodiče

V ateliéru Rychta na pražském Výstavišti se v sobotu od desáté hodiny dopolední do třetí hodiny odpolední uskuteční akce s názvem Kutilové XL pro velké kutily a jejich rodiny. Událost je organizovaná pro šikuly, kteří mají potřebný materiál a nápad, ale nemají správné nástroje a prostředky, aby svůj výtvor mohli vyrobit. Návštěvníci budou mít k dispozici například přímočarou nebo pokosovou pilu, brusky, svářečku, vrtačky, ruční nástroje i 3D tiskárnu. Tříhodinové a pětihodinové vstupenky si zájemci mohou zakoupit přes GoOut, nebo na místě. Vstupenka vyjde na 670 korun, přičemž kutilové budou muset zaplatit i za případný spotřebovaný materiál. Tatínkův a maminkám mohou na akci pomáhat jejich děti. 

Komorní divadlo Kalich si na tento víkend pro děti připravilo hned dvě představení. Hudební show Karol a Kvído bude odehrána v sobotu od desáté hodiny dopolední. Děti hned u vstupu přivítá maskot Kvído a po skončení představení proběhne focení a autogramiáda s Karol, Kvídem a kamarádkama Naty a Lůcou. Vstupné vyjde na 250 korun. V neděli divadlo uvede představení Rákosníček a hvězdy, které je vhodné pro děti od tří do devíti let. Lístek vyjde na 189 korun.

Cheerleading není jen o povzbuzování na zápasech. Důležité je odhodlání, říká trenérka Prague Eagles Cheerleaders

V České republice se nesoutěží jen v hokeji, tenisu či ve fotbale. Na našem území se najdou velice zajímaví lidé, kteří se zamilovali do neobvyklých sportů a rozhodli se kvůli nim změnit své životní poslání či se alespoň pořádně zapotit a užít si...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo v Dlouhé, Komorní divadlo Kalich, Pixabay, Distrikt7, Na Výstavišti

Štítky víkend, volný čas, party, jídlo, show, divadlo, workshop, děti, Praha, představení, Drbna.cz, Hugo Haas, Karel Čapek, Den svatého Valentýna, Nusle, Igor Orozovič, Miroslav Hanuš, Veronika Lazorčáková, Eva Hacurová, Bílá smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co dělat o víkendu? Pochutnejte si na zabijačkových hodech či burgerech, zaběhejte si a vyrazte do divadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.