Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Noclehárna Armády spásy hlásí plno. Bezdomovci mohou strávit noc v denním centru

Noclehárna v Centru sociálních služeb Bohuslava Bureše, kterou v ulici Tusarova v Praze 7 provozuje Armáda spásy, je v posledních dnech zcela obsazená. Ode dneška je tak možné strávit noc v teple i na židlích v denním centru, řekla ředitelka sociálních služeb Armády spásy v Praze Jitka Modlitbová.

„Na noclehárně máme 56 míst. Je zcela plno a potýkáme se i s velkým nárůstem klientů přes den v denním centru," řekla Jitka Modlitbová s tím, že ve svém denním centru nabízí Armáda spásy od dnešního večera místo k přenocování zhruba 40 lidem.

Lidé toužící po noclehu v teple musí mimo běžná opatření letos projít měřením teploty a posouzením zdravotního stavu. Důvodem je snaha zabránit šíření nákazy koronavirem. V denním centru v Praze 7 jsou navíc povinné roušky. V případě potvrzené nákazy covidem-19 se nakažené osoby bez příznaků stonávají v sociálním zařízení na Vyšehradě, které je pro covid pozitivní osoby bez domova určené. Podle Modlitbové se v zařízeních Armády spásy v Praze s nákazou covidem-19 mezi klienty setkali výjimečně. „Jedná se zatím o jednotky případů," doplnila.

Ve snaze předcházet šíření nemoci se letos snížila kapacita zařízení zapojených do systému humanitárních opatření. Tuto zimní sezonu je do pomoci zapojeno více zařízení než v minulosti a počet lůžek k dispozici tak stoupl na 529 lůžek, jak už dříve uvedla radní hlavního města Milena Johnová (Praha Sobě).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky počasí, Praha, bezdomovci, ubytování, Armáda spásy, COVID-19, infekční onemocnění, Milena Johnová, Praha sobě, Vyšehrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noclehárna Armády spásy hlásí plno. Bezdomovci mohou strávit noc v denním centru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.