Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kde obcím nejvíce chybí kamery? Drbna zná problematické lokality

PR článek

Od srpna do října 2020 se mohla města a obce hlásit do soutěže s názvem Slepá místa, která probíhá v partnerství Drbna.cz. Cílem bylo vytipovat problematické lokality, které by si nejvíc zasloužily výhru v podobě inteligentního kamerového systému. Výsledky soutěže porota vyhlásí až 25. listopadu, již nyní ale máme exkluzivní statistiku. Vyplývá z ní, že drtivá většina z celkem 49 přihlášených „slepých míst“ jsou dětská hřiště a sportoviště.

Vandalové a drogy na dětských hřištích

Nejčastějším scénářem, kdy obec chce instalovat nový kamerový systém nebo rozšířit stávající, je dokončení nového dětského hřiště nebo areálu školy. Takové místo chce obec chránit jednak před vandaly, ale i před dalšími riziky. „Při bližším průzkumu mě překvapilo, kolik obcí, dokonce těch menších, si stěžovalo na problém drog a shromažďování problémových osob na místech, které jsou určeny hlavně pro děti,“ říká Dalibor Smažinka, člen poroty soutěže ze společnosti Axis Communications. Dalšími velmi častými problémovými lokalitami jsou kromě různých veřejných prostranství či kulturních památek také stanoviště recyklovaného odpadu, kde se hromadí nepořádek.



Kamery ve veřejném zájmu?

Do soutěže se přihlásilo 49 míst ze všech regionů, a tak statistika ukazuje celkem reprezentativní pohled na situaci. Některá místa, jako například ohrožené dětské hřiště ve Stochově nebo Pohádkový les v Hrobčicích, se prokázala i velkou mírou podpory veřejnosti, vyjádřenou mnoha stovkami lajků na Facebooku. Odborná porota složená ze zástupců policie a bezpečnostních expertů nyní vybere z nominovaných projektů jeden, který získá instalaci inteligentního kamerového bodu v hodnotě 150.000 Kč. Výsledky budou známé 25. listopadu a Drbna.cz bude u toho.

Ohodnoť článek

Štítky kamera, bezpečnost, kriminalita, dětské hřiště, soutěž, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde obcím nejvíce chybí kamery? Drbna zná problematické lokality  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.