Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Oslavy narozenin Medy Mládkové, Den otevřených dveří ve Švandově divadle či Odpoledne plné pohybu

Ať už jste sportovní nadšenec, nebo spíše vyhledáváte kulturu, příští týden v Praze si jistě přijdete na své. V úterý se bude se konat každoroční Den otevřených dveří ve Švandově divadle nebo Oslava 101. narozenin zakladatelky Musea Kampa - Medy Mládkové. O víkendu můžete vyrazit na Festival Podolí nebo na divadelní festival Žižkovské loutka. Sportovci si pak mohou v Riegrových sadech ve čtvrtek vyzkoušet netradiční sporty.

Oslava narozenin Medy Mládkové

U Sovových mlýnů 2, Praha 1, 8. 9. 2020

Mecenáška moderního českého výtvarného umění a zakladatelka Musea Kampa - Nadace Jana a Medy Mládkových se 8. září dožívá 101 let. Museum Kampa připravilo u příležitosti 101. narozenin Medy Mládkové pro veřejnost doprovodný program, který bude probíhat v Museu Kampa, Werichově vile a Museu skla Portheimka. V předvečer narozenin v pondělí 7. září od 19 hodin bude slavnostně zahájena retrospektivní výstava Olgy Karlíkové s názvem Naslouchání.
Více informací se návštěvníci dozví ZDE.

Den otevřených dveří ve Švandově divadle

Štefánikova 57, Praha 5, od 14 hodin

Švandovo divadlo již tradičně pořádá Den otevřených dveří, jímž otevře novou divadelní sezónu tentokrát v duchu dávného zločinu. Divadlo odhalí svá zákoutí, kam se divák běžně nedostane. V duchu nové výstavy bude probíhat i den otevřených dveří. Rovněž inscenace Lady Macbeth z Újezdu je inspirovaná skutečným zločinem, který se odehrál nedaleko divadla. Ale mnohé ze zločinů se mohou stát přímo v divadle...
Více informací se návštěvníci dozví na TOMTO ODKAZU.

Festival Podolí

Nedvědovo náměstí, Praha 4, 12. 9. 2020 od 13 hodin

V sobotu 12. září 2020 se na Nedvědově náměstí uskuteční další ročník Festivalu Podolí. Na příchozí čeká řada zajímavých vystoupení: od baletu, přes divadlo až třeba po ukázky BMX, hudební skupiny a závěrečnou afterparty. Celý den budou k disposici i různé stánky a dílny a nebude chybět ani občerstvení.

Žižkovská loutka 2020

Čajkovského 12, Praha 3, 12. 9. Atrium na Žižkově a 13. 9. Žižkovská vozovna

Přijďte na víkendový festival plný divadelních představení, mluveného slova, hudby nebo workshopů. Zábavu zde najdou dospělí i děti. Festival se v rámci dílen a doprovodného programu bude věnovat tématu budoucnosti. V tomto duchu budou výtvarné dílny pracovat s recyklovanými materiály, nalezenými předměty, textilem a přírodninami.
Více informací se dozvíte ZDE.

Odpoledne plné pohybu

Riegrovy sady, Praha 2, 10. 9. ve 14 hodin

Ve čtvrtek proběhne od 14 hodin v Riegrových sadech Odpoledne plné sportu. Přijďte si vyzkoušet známé i neznámé sporty, jako je lukostřelba, Kan-jam nebo Pedalo.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/museumkampa, praha2.cz, praha4.cz

Štítky kultura, Praha, přehled, akce, kino, den otevřených dveří, Meda Mládková, Švandovo divadlo na Smíchově, narozeniny, divadlo, sport, Podolí, Riegrovy sady, Museum Kampa, muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Oslavy narozenin Medy Mládkové, Den otevřených dveří ve Švandově divadle či Odpoledne plné pohybu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.