Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Jóga, akrobatická vystoupení, letní kino. Anežka LIVE baví Pražany

Zažít kulturu nebo si zasportovat v unikátním prostoru? Pestrý program k trávení volného času nabízí letní programy pod hlavičkou Anežka LIVE odehrávající se v Klášteře svaté Anežky České. Po celé léto se tam konají veřejné sportovní aktivity, autorský čtení, besedy, workshopy, letní kino, taneční a divadelní představení.

Anežka LIVE je již etablovaná značka, pod kterou si lze představit různorodé aktivity v malebných zahradách i dalších prostorách Anežského kláštera," přiblížila událost tisková mluvčí Národní galerie Praha Eva Sochorová. Akce se koná už počtvrté, tentokrát však v lehce pozměněném formátu. Od konce června do posledního srpna probíhají doprovodné programy pro veřejnost, jejichž účelem je aktivní trávení volného času, zprostředkovat umělecké zážitky a uzmožnit setkávání se na čerstvém vzduchu. 

Na co konkrétně se mohou zájemci těšit? Program letos obohatí famózní akrobaté Losers Cirque Company. V zahradách kláštera uvedou ve čtvrtek 6. srpna tanečně-akrobatickou inscenaci na motivy knihy Jonathan Lingston Racek s názvem Vzduchem. O týden později, ve čtvrtek 13. srpna, bude v jejich podání následovat herecká, taneční a akrobatická inscenace Kolaps, která propojuje typický „loserovský“ humor s vrcholnou akrobacií a audiovizuální scénou tvořenou studiem Hyperbinary. 

V plánu je také cvičení, autorské čtení nebo letní kino. Anežka LIVE pak vyvrcholí v pátek 31. srpna divadelní inscenací Vyhnání Gerty Schnirch na motivy románu Kateřiny Tučkové. Vstupné na jednotlivé programy v rámci akce se pohybuje v rozmezí 50 až 350 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Narodní galerie Praha

Štítky Anežka LIVE, Klášter svaté Anežky České, Praha, léto, letní kino, kultura, Národní galerie v Praze, Anežský klášter, divadelní představení, Kateřina Tučková, Losers Cirque Company, trávení, volný čas, autorské čtení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jóga, akrobatická vystoupení, letní kino. Anežka LIVE baví Pražany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.