Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V pražských ulicích posbírali po Silvestru 36 tun odpadu, nepořádek uklízeli i ze záhonů

Zaměstnanci Pražských služeb po novoročních oslavách vyčistili ulice od celkem 36 tun odpadu. Společnost do práce poslala pětkrát víc lidí než v běžný den, objednávka města a pokyny Technické správy komunikací byly totiž obsáhlejší. Například i sběr odpadu ze záhonů v některých lokalitách.

Pozůstatky po silvestrovských oslavách začali pracovníci Pražských služeb uklízet ve tři ráno na Nový rok, firma do ulic poslala přes sto lidí. Jak sdělil mluvčí Pražských služeb Alexandr Komarnický, bylo to pětkrát víc než v ostatní dny. Město a Technická správa komunikací totiž měli větší nároky.

„Ve srovnání s loňským 1. lednem byl ten letošní jiný snad jen v tom, že si v rámci letošního roku Technická správa komunikací navíc objednala také kapacity na úklid odpadu ze záhonů na Václavském náměstí, Staroměstském náměstí, náměstí Republiky a Jungmannově náměstí,“ uvedl Komarnický.

Tuny odpadků ze silvestrovských oslav začnou uklízet ve tři ráno

Odpad, který po sobě nechají lidé při novoročních oslavách v centru Prahy, začne v pondělí před třetí ráno uklízet víc než sto lidí. Čistit ulice budou jak ručně, tak pomocí strojů a další techniky. Hrubý úklid skončí do desíti, kompletně hotovo...

Celkem z ulici odstranili 36 tun odpadu včetně toho z pyrotechniky. „S tou zacházíme jako s běžným odpadem. Vzhledem k tomu, že uklízíme s několikahodinovým odstupem, tak ani ty nevybuchlé kusy už po takové době z naší zkušenosti neexplodují. To by musely být vystaveny velkému žáru nebo tlaku, což při úklidu nehrozí,“ vysvětlil Kormarnický.

Někteří občané se na Pražské služby obraceli proto, že v jejich okolí nebyl novoroční nepořádek uklizen. „Pak doporučujeme obrátit se na právě na příslušnou městskou část. Úklid v různých lokalitách totiž nemusí mít na starosti naše společnost,“ poradil Komarnický.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Pražské služby, odpadky, Nový rok, čištění, oslavy

V pražských ulicích posbírali po Silvestru 36 tun odpadu, nepořádek uklízeli i ze záhonů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.