Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tuny odpadků ze silvestrovských oslav začnou uklízet ve tři ráno

Odpad, který po sobě nechají lidé při novoročních oslavách v centru Prahy, začne v pondělí před třetí ráno uklízet víc než sto lidí. Čistit ulice budou jak ručně, tak pomocí strojů a další techniky. Hrubý úklid skončí do desíti, kompletně hotovo by mělo být do dvou odpoledne.

V Praze podle odhadů příchod nového roku oslaví devadesát tisíc turistů a ulice hlavního města podle toho budou vypadat. Pražské služby odhadují, že na komunikacích po nich zůstanou desítky tun odpadků. 

Ty bude v rámci ručního čištění sbírat asi stovka pracovníků, k nim se přidají ti ve více než třiceti strojích a další technice. Odpad pak energeticky využijí v malešické spalovně.

Stroje se na Václavské náměstí, Hradčanské náměstí a další místa vydají nejpozději ve tři ráno. Další činnosti v ostatních lokalitách v centru města začnou nejpozději v pět. Pokud nezačne sněžit, hrubý úklid skončí v deset ráno a dočištěno bude do dvou odpoledne. 

„Pokud by Prahu zasypal sníh, může se úklid protáhnout až o 48 hodin. Při této variantě počítáme i s průběžným odvážením sněhu na náplavku Na Františku k odstraňování nečistot,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí Pražských služeb Alexandr Komarnický.

Úklid budou soustředit na Václavské náměstí a přilehlé ulice, pěší zóny v dolní části Václavského náměstí a navazující komunikace, Staroměstské náměstí, Královskou cestu, Karlův most, Malostranské náměstí, Nerudovu ulici, Hradčanské náměstí a další místa oslavy.

V centru je také jedenáct velkoobjemových kontejnerů navíc. Pět na Václavském náměstí, dva na Staroměstském náměstí a po jednom na Křižovnickém náměstí, Havelské a Mostecké ulici a na Malostranském náměstí.

„Letošní objednávka je zhruba srovnatelná s tou v loňském roce, i s těmi v předcovidových letech. V době covidu si město objednalo úklid v menším rozsahu, jednou dokonce vůbec. Dále pak zajistí Pražské služby také úklid na základě příslušné objednávky pro pořadatele vánočních trhů, kterým je společnost Taiko. Ten se týká vnitřního prostoru Staroměstského a dolní části Václavského náměstí,“ dodal Komarnický. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražské služby

Štítky Pražské služby, odpadky, Nový rok, čištění, oslavy

Tuny odpadků ze silvestrovských oslav začnou uklízet ve tři ráno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.