Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Prezident pokračoval v návštěvě Prahy, podíval se do tunelu metra D nebo nízkoprahového klubu

, aktualizováno 28. června 2023, 19:20

Programem v Centru architektury a městského plánování na Novém Městě zahájil prezident Petr Pavel druhý den své oficiální návštěvy Prahy. Zúčastnil se debaty na téma dostupnosti bydlení, poté se přesunul na prohlídku tunelu rozestavěné linky D. Den pak zakončil u neziskové organizace Jahoda, která se věnuje sociálním službám a vzdělávání.

Do centra, které je součástí Instutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy, dorazil Petr Pavel před půl desátou. Pozdravil se s primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS) a ředitelem Instutu plánování a rozvoje Ondřejem Boháčem. Ten mu pak fungování CAMPu i IPRu představil.

Po prohlídce multimediální galerie následovala debata na téma dostupnost bydlení v hlavním městě, které se účastnila i náměstkyně primátora pro sociální politiku a bydlení Alexandra Udženija (ODS), náměstěk primátora pro územní rozvoj a územní plán Petr Hlaváček (STAN) nebo radní pro správu majetku a transparentnost Adam Zábranský (Piráti).

Odpoledne se prezident vydal do Nuslí, na staveniště metra D. Tam se podíval přímo do tunelu a seznámil se s postupem stavby. „Prohlídli jsme si čelbu ražby v pravém mezistaničním tunelu směr Olbrachtova a také čelbu ražby tunelu, který bude sloužit jako spojka mezi trasou D a C," informoval dopravní podnik na Facebooku

VIDEO: Prezident Pavel jednal s vedením Prahy, řešili problémy ve školství i bydlení

Během prvního dne své oficiální návštěvy hlavního města se prezident Petr Pavel sešel i s jeho vedením. Jednal s primátorem, radními i předsedy zastupitelských klubů o problémech, se kterými se Praha potýká. Na brífinku za největší problémy Prahy...

Poslední zástávkou dvoudenní návštěvy byl Černý Most. V neziskové organizaci Jahoda, která se věnuje dětem a mladým lidem, se prezident setkal s jejími klienty. Podíval se i do nízkoprahového klubu Džagoda, který poskytuje poradenství mladým od třinácti do 26 let.

„Prezident se přímo v nízkoprahovém klubu společně s mladými lidmi zúčastnil diskuze v rámci jejich pravidelného preventivního programu. Následně si s klienty nízkoprahových klubů vyzkoušel hudební zkušebnu," popsala v tiskové zprávě mluvčí organizace Veronika Gorylová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPP, Jan Šabík, Jiří Strašák, JAHODA, z. ú., Eva Hradilová

Štítky prezident, návštěva, Praha, CAMP, IPR, bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prezident pokračoval v návštěvě Prahy, podíval se do tunelu metra D nebo nízkoprahového klubu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.