Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Svařené víno v botanické zahradě nebo běh Stromovkou. Valentýnský víkend bude plný akcí

Víkend před svatým Valentýnem se v Praze koná hned několik akcí s více či méně romantickou tematikou. Pražané se mohou vydat na valentýnský běh ve Stromovce, zvýhodněné komentované prohlídky Staroměstské radnice nebo si zajít na svařené víno do botanické zahrady.

Závod ve Stromovce podpoří mladé lidi v boji s rakovinou

V sobotu se ve Stromovce odehraje Valentýnský běh. Tradiční pětikilometrový závod začne před Průmyslovým palácem v půl dvanácté dopoledne. Startovné stojí stovku a dvacet korun za každého závodníka poputuje Nadačnímu fondu Pink Bubble, který podporuje mladé lidi s onkologickým onemocněním.

Botanická zahrada hlavního města Prahy má hlavní valentýnský program – komentované prohlídky skleníku pro páry – přichystaný sice až na úterý, už o víkendu ale nabízí posezení s degustací svařeného vína ve Vinotéce svaté Kláry. Ve svařákovém menu nabídne čtyři kombinace s bílým i červeným vínem, možné bude i zvolit nealkoholickou verzi v podobě svařeného moštu.

V pražské zoo se narodil první luskoun v Evropě

Zoo Praha dnes slaví narození vůbec prvního luskouna v Evropě. Samička Run Hou Tan ho porodila před čtvrtou ráno. Podle ředitele zahrady Miroslava Bobka mohou být ale následující dny pro mládě kritické.

Komentovaná krmení v zoo i prohlídka Staroměstské radnice

Speciální program má připravený také pražská zoo. Obvyklá komentovaná krmení nahradí v sobotu i v neděli povídání o romantických zvycích zvířat. „Během speciálních komentovaných krmení a setkání zjistíte, která zvířata žijí v trvalých párech a která naopak utvářejí jiné sociální a reprodukční systémy,“ uvedla zoo na svém webu.

Po celý víkend budou zájemci moci navštívit Staroměstskou radnici za zvýhodněnou cenu 65 korun. Pro zájemce jsou připraveny komentované prohlídky historických sálů a podzemí. Každou půlhodinu se budou konat v češtině, dvakrát za den proběhne i anglická prohlídka.

Počet turistů v Praze loni meziročně stoupl, na předcovidová čísla se nevrátil

V pražských hotelech, penzionech či kempech se loni ubytovalo 5,98 milionu turistů, což je asi 2,5krát více než v roce 2021, ale zhruba o dva miliony méně než v předcovidovém roce 2019.

Akcí společnost Prague City Tourism, která památku spravuje, odstartuje celoroční oslavy 65 let od založení firmy – následovat budou v příštích týdnech zvýhodněné vstupy do dalších památek. „Každý víkend od 11. února až do Velikonoc mohou zájemci postupně navštívit všechny pražské věže, a to Staroměstskou radnici, Petřínskou rozhlednu, Zrcadlové bludiště na Petříně, Prašnou bránu, Malostranské mostecké věže, Staroměstskou mosteckou věž, Svatomikulášskou městskou zvonici a Novomlýnskou vodárenskou věž,“ uvedla společnost v tiskové zprávě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto RunCzech

Štítky Stromovka, Staroměstská radnice, Den svatého Valentýna, ZOO Praha, botanická zahrada, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svařené víno v botanické zahradě nebo běh Stromovkou. Valentýnský víkend bude plný akcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.