Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Počet turistů v Praze loni meziročně stoupl, na předcovidová čísla se nevrátil

V pražských hotelech, penzionech či kempech se loni ubytovalo 5,98 milionu turistů, což je asi 2,5krát více než v roce 2021, ale zhruba o dva miliony méně než v předcovidovém roce 2019.

Přibylo především zahraničních turistů. Vyplynulo to z údajů Českého statistického úřadu.

Hosté loni strávili v pražských ubytovacích zařízeních 13,37 milionu nocí, což je také asi 2,5krát více než v roce 2021, který byl ještě výrazně ovlivněn pandemií covidu-19. Je to ale stále asi o 5,1 milionu nocí méně než v roce 2019.

Ze zahraničí do pražských hotelů, penzionů či kempů loni přijelo 4,48 milionu turistů. Českých turistů se v metropoli ubytovalo 1,5 milionu.

V České republice se loni ubytovalo 19,5 milionu turistů. Proti předchozímu roku 2021, který byl ještě výrazně ovlivněn pandemií nákazy covid-19, je to nárůst o 71 procent. Stále je to ale o 2,5 milionu turistů méně než v předcovidovém roce 2019.

Ve srovnání s ním loni scházeli zahraniční turisté. V hromadných ubytovacích zařízeních loni strávili turisté celkem 50,6 milionu nocí. Meziročně to bylo o 59 procent více. V roce 2019 bylo přenocování 57 milionů. Českých turistů se v tuzemsku ubytovalo zhruba 12,1 milionu, cizinců pak 7,3 milionu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Horňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet turistů v Praze loni meziročně stoupl, na předcovidová čísla se nevrátil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.