Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na silvestrovské oslavy budou v Praze dohlížet stovky policistů

Aby oslavy příchodu nového roku proběhly co nejklidněji, budou v centru hlavního města platit mimořádná bezpečnostní a dopravní opatření. Hlídat veřejný pořádek budou stovky policistů, zaveden bude v některých ulicích zákaz parkování a zákaz vjezdu.

Zákazy platí až do 1. ledna

Auta nezaparkujete od dnešního poledne do desíti ráno 1. ledna na Václavském náměstí. K tomu od čtyř odpoledne do osmi ráno v neděli auta nepustí do Wilsonovy, Jindřišské, Vodičkovy, Štěpánské a ulice Ve Smečkách. U Staroměstského náměstí pak od osmi večer do tří ráno platí zákaz vjedu do ulic Jáchymova a Pařížská.

„Vzhledem k tomu, že se oslavy v posledních letech soustřeďují kolem půlnoci i na Karlův most a jeho okolí, bude od 23:00 do 01:30 hodin pro dopravu uzavřeno také Smetanovo nábřeží a komunikace Křižovnická až ke křížení s Platnéřskou a v době od 21:00 do 02:00 hodin také ulice Josefská na druhém břehu Vltavy,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Na obou hlavních náměstích budou také připraveny sanitky záchranářů pro případné ošetření.

Praha letos bude bez ohňostroje i videomappingu. Důvody jsou válka a drahota

Oslavy příchodu nového roku se letos v Praze obejdou už tradičně bez silvestrovského nebo novoročního ohňostroje, ale nově také bez videomappingu, který ohňovou show v posledních letech nahrazoval. Důvody, kvůli kterým letos neproběhne ohňostroj...

Hasiči čekají klidnější oslavy

„Stovky policistů z pořádkové, cizinecké, kriminální, dopravní služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky budou v ulicích Prahy dohlížet na bezpečnost a dodržování veřejného pořádku,“ sdělila na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policistům pomohou i strážníci městské policie.

Hlídky bezpečnostních složek budou monitorovat i dění na Vltavě, kde budou mít připravené čluny. Na obou březích pak vybudují místa pro poskytnutí první pomoc.

Pozor na zákaz pyrotechniky v Praze, pokuta může vyšplhat až na sto tisíc

S nadcházejícími oslavami příchodu nového roku je na čase si připomenout pravidla používání pyrotechniky v některých částech hlavního města. V historickém centru, na náplavkách nebo v blízko nemocnic totiž už dva roky platí vyhláška, která jejich...

Hasiči své počty na stanicích ale navyšovat nebudou. „S ohledem na zákaz používání zábavní pyrotechniky včetně lampionů štěstí na vybraných místech v Praze očekáváme klidnější průběh než tomu bylo před několika lety,“ vysvětlil ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Minulý rok hasiči na Nový rok zasahovali u 57 požárů, které způsobila zábavná pyrotechnika. Jen za první dvě hodiny 1. ledna to bylo 37 požárů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky hasiči, policie, záchranáři, Silvestr, oslavy, opatření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silvestrovské oslavy budou v Praze dohlížet stovky policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.