Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na demonstranty před Českou televizí dohlédne policie. Pochod omezí dopravu

Pražská policie vzkázala, že při čtvrteční demonstraci před sídlem České televize je připravená udělat maximum pro zajištění veřejného pořádku a ochrany zdraví i majetku. Řidiče varovala před odpoledním omezením provozu mezi Václavským náměstím a Kavčími horami a rezidenty upozornila na to, že některé ulice poblíž sídla televize budou až do večera zcela neprůjezdné.

Vrabel chce vypsat nové volby

Protestní průvod k budově České televize ohlásil na 17. listopadu aktivista Ladislav Vrabel, který v posledních měsících organizuje protivládní demonstrace. Účast předběžně odhadl na 30 tisíc lidí. Demonstranti plánují vyrazit ve 14 hodin z Opletalovy ulice a projít přes Václavské náměstí a magistrálu až na Kavčí hory. Tam chtějí demonstrovat od 15 hodin „za umožnění vystoupení ve vysílání ČT".

 „Od 15 hodin demonstrace v parku u budovy České televize za umožnění živého vystoupení ve zpravodajství ČT 1 a ČT 24 s peticí za odvolání vlády a vypsání nových voleb," napsal Ladislav Vrabel v tiskové zprávě. Informoval také, že před budovou televize od dvou hodin vystoupí hudebníci a umělci. 

„Veškeré poznatky k tomuto shromáždění průběžně vyhodnocujeme a na základě aktuální situace přizpůsobíme celé bezpečnostní opatření. Velitel opatření je v kontaktu s vedením České televize a již proběhlo i několik schůzek, aby se nastavila spolupráce," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Sedmnáctý listopad: Oslavy na Národní, pochod k budově ČT i koncert Pussy Riot

Oslavy 17. listopadu v Praze budou letos velmi pestré. Kromě už tradičních oslav revoluce na Národní v centru hlavního města pod názvem Korzo Národní se uskuteční také několik koncertů, například na Koncertu pro budoucnost na Václavském náměstí...

Televize navýšila počty pracovníků ochranky

„V minulých dnech jsme absolvovali schůzky s velením akce i obhlídky objektu. Bezpečnost jsme posílili jak navýšením televizní ochranky, tak opatřeními v oblasti pasivní bezpečnosti," sdělila mluvčí veřejnoprávní televize Karolína Blinková.

„ČT navíc, až na nezbytnou zpravodajskou výrobu a zajištění vysílání programů, utlumí ve čtvrtek 17.11. veškerou výrobní činnost v odpoledních a večerních časech, aby zaměstnanci nemuseli řešit obtíže při vstupu nebo odchodu z objektů. Od minulého týdne rovněž probíhá interní informační kampaň, abychom společně maximálně zajistili plynulost vysílání a výroby a ochránili bezpečí zaměstnanců a majetku ČT," dodala Blinková. 

Na Václavském náměstí se sešli odpůrci vlády na akci nazvané Nenásilná revoluce. Na podiu k davu promluvili Jiří Paroubek, Kateřina Konečná, Lubomír Volný, Antonín Baudyš, Pynelopi Cimprichová a prezidentští kandidáti Hynek Blaško a Josef Skála....

Trasa pochodu vede přes Nuselský most

Daněk poukázal na to, že trasa pochodu demonstrantů povede i přes Nuselský most.  „Upozorňujeme tedy na omezení provozu přibližně od 14 hodin do 16 hodin v tomto dopravně exponovaném úseku a prosíme všechny řidiče, aby s tímto omezením počítali a zmiňovanému úseku se vyhnuli," apeloval na motoristy Daněk. „Dále je nutno upozornit, že kvůli tomuto shromáždění bude v čase od 16 hodin až do večera ulice Na Hřebenech II a Na Klaudiánce na Kavčích horách zcela neprůjezdná. S tím by měli počítat hlavně rezidenti z této oblasti," doplnil Daněk.

U příležitosti státního svátku se ve čtvrtek v hlavním městě uskuteční i řada dalších shromáždění. Tradiční oslava svátku demokracie na Národní třídě pak v této ulici omezí dopravu od brzkého rána až do večera. Podle Daňka bude na čtvrteční akce dohlížet několik set policistů z řad pořádkové, dopravní i kriminální služby. „Samozřejmostí budou i kolegové z antikonfliktního týmu a přijedou nám do Prahy vypomoci i kolegové z jiných krajů, které jsme požádali o posily," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky policie, demonstrace, Česká televize, pochod, televize, Kavčí hory, Ladislav Vrabel, Václavské náměstí, Nuselský most, ČT1, ČT24

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na demonstranty před Českou televizí dohlédne policie. Pochod omezí dopravu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.