Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V žádné korupční kauze není zapleten jeden jediný Pirát, říká Hřib. Ve volbách sází na pověst a úspěchy

V čele kandidátky Pirátů je v pražských komunálních volbách Zdeněk Hřib, který bude obhajovat křeslo primátora. Zakládá si na úspěších z minulých let a pro hlavní město má ještě velké plány. V předvolebním období Drbna představuje lídry kandidátek výrazných politických subjektů, které jdou do voleb a vysílají své zástupce do boje o křeslo primátora.

Lékař primátorem

Zdeněk Hřib se narodil v roce 1981 ve Slavičíně ve Zlínském kraji. Vystudoval obor všeobecné lékařství na Univerzitě Karlově a do Prahy se přestěhoval v roce 1999.

Registrovaným příznivcem Pirátů se stal v roce 2013, v roce 2014 za stranu v komunálních volbách kandidoval jako nestraník. Pirátem se oficiálně stal v dubnu roku 2017, o rok později byl v komunálních volbách lídrem kandidátky. Získal 75 082 preferenčních hlasů. Do funkce primátora nastoupil v listopadu 2018, kdy vystřídal Adrianu Krnáčovou (bývalá členka ANO).

Neřeknu, s kým bych šel do koalice. Úspěch by byl dvacet procent, tvrdí Nacher

Hnutí ANO míří do podzimních voleb s poslancem a pražským zastupitelem Patrikem Nacherem na první pozici. „Za úspěch budu považovat, pokud hnutí ANO v Praze překročí dvacet procent,“ řekl naší redakci. V předvolebním období Drbna představuje...

Plánujeme postavit nové městské byty pro desetitisíce Pražanů"

Hřib sází na to, že si voliči vzpomenou na pozitivní změny, které v Praze v době jeho vedení magistrátu proběhly. Zdůraznil také fakt, že jeho straně se podařilo vyhnout aférám, které otřásly konkurenčními hnutími.

„Piráti mají čistý štít a v žádné korupční kauze není zapleten jeden jediný Pirát. Narovnali jsme našemu městu páteř v zahraničních vztazích, zahájili stavbu metra D, po 10 letech se znovu staví nové tramvajové tratě, rekordním tempem Praha staví P+R parkoviště a opravují městské byty,“ popsal redakci Pražské Drbny Hřib.

Zdůraznil, že loni bylo povoleno téměř 10 tisíc nových bytů, což je rekord od roku 1989. Rozvoji městského bydlení by také rád věnoval v dalším volebním období „Plánujeme postavit nové městské byty pro desetitisíce Pražanů,“ uvedl. Ke svým úspěchům přičítá i snížení počtu úředníků o sedm procent či digitalizaci magistrátu.

Je důležité, aby Prahu neovládli kmotři, říká lídr kandidátky Praha sobě Čižinský

Hnutí Praha sobě míří do podzimních voleb se svým předsedou na první pozici, jedničkou kandidátky hnutí Praha sobě je bývalý poslanec, starosta Prahy 7 a pražský zastupitel Jan Čižinský. V předvolebním období Drbna představuje lídry kandidátek...

Chce solární panely na školy a školky

Kampaň strana tradičně staví také na ekologii. „Miliardu korun plánujeme vyčlenit na umístění solárních panelů na budovy škol a školek na městských částech a další miliardu na solární panely na parkoviště, které tak zároveň zastíníme,“ vysvětlil.

Kromě toho chce nechat postavit bioplynovou stanici vyrábějící biometan z odpadu a v Bubenči vybudovat energocentrum, které bude vytápět Prahu tepelnými čerpadly z Vltavy a z čističky odpadních vod. Chce se tak zbavit závislosti na ruském plynu.

Hnutí STAN se po kauze Dozimetr distancovalo od Hlubučka a ve volbách vsadí na architekta Hlaváčka

Lídrem kandidátky za hnutí Starostové a nezávislí je urbanista a architekt Petr Hlaváček. Hnutí vsadilo na kandidáta, který se již od roku 2015 podílí na rozvoji města. Zatímco s předchozím vedením města měl jako ředitel Institutu pro rozvoj a...

Šest miliard na rozvoj sídlišť

V plánu má ale i daleko větší stavby. „Inovace podpoříme vybudováním nového vědecko-technického parku na Strahově. Sídliště, která byla roky zanedbávaná dostanou novou tvář, vyčlenili jsme až 6 miliard korun na jejich rozvoj,“ popsal.

Do rozvoje veřejné dopravy by chtěl investovat ještě jedenáct miliard korun. „Postavíme tramvajový okruh a spojíme tak město po jeho obvodu. Praha má totiž dostatek tratí směrem do centra města, které když se propojí okruhem usnadní cestování Pražanům i mimo širší centrum,“ uvedl.

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Hřib

Štítky voby, Piráti, kampaň, Zdeněk Hřib, primátor, kandidátka, Česká pirátská strana, Praha, komunální volby, Drbna.cz, Univerzita Karlova, solární panel, Adriana Krnáčová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V žádné korupční kauze není zapleten jeden jediný Pirát, říká Hřib. Ve volbách sází na pověst a úspěchy  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.