Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Je důležité, aby Prahu neovládli kmotři, říká lídr kandidátky Praha sobě Čižinský

Hnutí Praha sobě míří do podzimních voleb se svým předsedou na první pozici, jedničkou kandidátky hnutí Praha sobě je bývalý poslanec, starosta Prahy 7 a pražský zastupitel Jan Čižinský. V předvolebním období Drbna představuje lídry kandidátek výrazných politických subjektů, které jdou do voleb a vysílají své zástupce do boje o křeslo primátora.

„Do voleb jdeme s podporou politické strany, naše DNA se ale nemění“

Jan Čižinský povede v zářijových komunálních volbách hnutí Praha sobě jako lídr a bude se tak ucházet o post primátora hlavního města. Tuto informaci Čižinský potvrdil v prosinci 2021.

Aby mohlo hnutí Praha sobě kandidovat jako občanská kandidátka, muselo sesbírat podpisy celkem sedmi procent lidí, kteří mají v Praze trvalé bydliště, což je asi 96 tisíc. To se nakonec jen těsně nepodařilo, Praha sobě sesbírala přes 92 tisíc hlasů. I na tuto variantu však byl Čižinský připraven. Do voleb tak Praha sobě míří jako politická strana s názvem Podporujeme občanskou kandidátku PRAHA SOBĚ.

„Do voleb jdeme s podporou politické strany, naše DNA se ale nemění. Stejně jako ve volbách v roce 2018 se budeme potkávat s Pražany v ulicích,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Čižinský.

Pražská koalice Prahy sobě, Pirátů a Spojených sil má v pětašedesátičlenném zastupitelstvu většinu devětatřiceti hlasů. Volby v Praze vyhrála v roce 2018 ODS, která má čtrnáct mandátů. Na druhém místě skončili Piráti, kteří mají třináct zastupitelů, stejný počet jako třetí Praha sobě a čtvrté Spojené síly pro Prahu. ANO má dvanáct zastupitelů.

„Stavíme metro D, mosty, tramvajové tratě, parkovací domy, opravujeme silnice“

Hlavním cílem Čižinského respektivě hnutí Praha sobě je pokračovat v projektech, které odstartovaly v uplynulých čtyřech letech. „Stavíme metro D, mosty, tramvajové tratě, parkovací domy, opravujeme silnice, rekonstruujeme Průmyslový palác, projektujeme dokončení tunelu Blanka. Také nás čeká těžká doba v sociální oblasti, chceme Pražanům pomoci a nenechat nikoho na holičkách,“ popisuje Čižinský.

Čižinský zároveň zmiňuje, že Praha sobě řeší i drobné denní starosti Pražanů. „Zřizujeme nové přechody, rozšiřujeme tramvajové refýže, staráme se o seniory. No a od rozdělané práce se neodchází. Proto jsme do čela kandidátky postavili ty, kdo na změně Prahy k lepšímu v uplynulých čtyřech letech pracovali a svou práci chtějí úspěšně dotáhnout do konce,“ vysvětluje. Na druhé pozici kandidátky Prahy sobě je Hana Třeštíková, trojkou je Adam Scheinherr, čtyřkou Mariana Čapková a pětkou Pavel Vyhnánek.

„Opoziční smlouva koalice SPOLU s hnutím ANO by byla pro Prahu naprostou katastrofou“

Podle Čižinského je důležité, aby Prahu neovládli kmotři a političtí šmelináři z minulosti. „Gangu kolem Petra Hlubučka jsme se díky našemu Adamu Scheinherrovi zbavili. Teď ale nesmíme dopustit, aby se vrátili ti, kteří si myslí, že se na ně už zapomnělo,“ popisuje Čižinský a naráží tím podle svých slov na lidi kolem hnutí ANO a pražské koalice SPOLU, která je podle Čižinského kvůli propojením na kauzu Dozimetr a s obžalovaným či dokonce odsouzeným politikům jen parodií „na své lepší celostátní já“.

„Opoziční smlouva koalice SPOLU s hnutím ANO by byla pro Prahu naprostou katastrofou a návratem o desítky let zpět. A nenechme si před volbami nakukat, že spolupracovat nebudou. V městských částech Prahy je už nyní spolupráce ANO a ODS jejich nejběžnější modus operandi. Moc hezky si rozumí třeba v Praze 1, 2, 4, 5, 8, 11, 13 nebo 14,“ popisuje Čižinský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky volby, 2022, Jan Čižinský, Praha sobě, Praha, ANO 2011, politická strana, Drbna.cz, koalice, Adam Scheinherr, ODS, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je důležité, aby Prahu neovládli kmotři, říká lídr kandidátky Praha sobě Čižinský  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.