Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Neřeknu, s kým bych šel do koalice. Úspěch by byl dvacet procent, tvrdí Nacher

Hnutí ANO míří do podzimních voleb s poslancem a pražským zastupitelem Patrikem Nacherem na první pozici. „Za úspěch budu považovat, pokud hnutí ANO v Praze překročí dvacet procent,“ řekl naší redakci. V předvolebním období Drbna představuje lídry kandidátek výrazných politických subjektů, které jdou do voleb a vysílají své zástupce do boje o křeslo primátora.

Ekonom, pražský zastupitel a poslanec

Patrik Nacher se narodil 17. října 1974 v Praze, kde zároveň vystudoval obor Bankovní manažer na vysoké škole Bankovní institut. Nacher je ekonom, pražský zastupitel a od října 2017 také poslanec. Že se Patrik Nacher stane lídrem kandidátky pro komunální volby v Praze potvrdil celorepublikový výbor hnutí ANO už na červencovém jednání.

Nacher se pohybuje dlouhou dobu v oblasti médií a marketingu, věnuje se spotřebitelským tématům a bankovnictví a bojuje za zvyšování finanční gramotnosti českých spotřebitelů, v roce 2015 napsal a vydal popularizační publikaci s názvem Konec finančních negramotů v Čechách. Jedním z jeho projektů je pořádání veřejné ankety Nejabsurdnější bankovní poplatek.

Hnutí STAN se po kauze Dozimetr distancovalo od Hlubučka a ve volbách vsadí na architekta Hlaváčka

Lídrem kandidátky za hnutí Starostové a nezávislí je urbanista a architekt Petr Hlaváček. Hnutí vsadilo na kandidáta, který se již od roku 2015 podílí na rozvoji města. Zatímco s předchozím vedením města měl jako ředitel Institutu pro rozvoj a...

MHD zdarma a zastavení zdražování. Úspory chce Nacher hledat v provozu města

Nacher tvrdí, že by hnutí ANO lidé měli v Praze volit proto, že Praze nabízí alternativu a je jedinou autentickou opozicí. „Alternativa je to, že vnímáme potřeby Pražanů, které jsou podceňované pod rouškou toho, že Praha je považována za bohaté město, ale to neznamená, že v ní bydlí bohatí Pražané. Chceme zastavit zdražování života. Chceme otevřít otázku zvýšení cen vodného a stočného, více než dvojnásobné zdražení svozu odpadu, zvýšování daní z nemovistostí v některých městských částech i o více než sto procent, Chceme zlevnit MHD a případně otevířt debatu o tom, zda by nemělo být dočasně zdarma, abychom tím motivovali řidiče, aby přešli z aut do MHD,“ řekl Patrik Nacher redakci Pražské Drbny.

Dalším tématem je podle Nachera podpora profesí s tabulkovými platy. „Když jsme ještě byli ve vedení Prahy, tak jsme těm lidem, kteří měli stejný tabulkový plat v Praze jako v jiných krajích, dodávali prostředky z pražského rozpočtu nad rámec toho, co měli z tabulkových platů. V tom bychom chtěli pokračovat, jde například o učitele, strážníky nebo zaměstnance v sociálních službách, kteří jsou podhodnocení.“

Úspory chce Nacher hledat v provozu města. „Každý manažer ví, že na provozu města se dá ušetřit minimálně pět procent. Na straně druhé chceme změnit rozpočtové určení daní a vrátit Praze to, co jí vzal pozměňovací návrh hnutí STAN z roku 2012. Tehdy bylo 650 milionů ročně, kdy se to vzalo malým městům v čele s Prahou a dalo se to malým obcím,“ popisuje.

Je důležité, aby Prahu neovládli kmotři, říká lídr kandidátky Praha sobě Čižinský

Hnutí Praha sobě míří do podzimních voleb se svým předsedou na první pozici, jedničkou kandidátky hnutí Praha sobě je bývalý poslanec, starosta Prahy 7 a pražský zastupitel Jan Čižinský. V předvolebním období Drbna představuje lídry kandidátek...

„Já nebudu říkat ani s kým ano, ani s kým ne“

S kým by si Nacher dokázal představit spolupráci na pražském magistrátu si voliči zatím mohou jen domýšlet. „Principálně si neodkážu představit koalici s tím aktivistickým pojetím politiky, který předvádí někteří jedinci ve vedení Prahy,“ řekl Nacher. Pražské hnutí ANO přitom dlouhodobě kritizuje jednání Jana Čižinského a Adama Scheinherra z hnutí Praha sobě.

Jmenovat však Nacher nechce. „Já nebudu říkat ani s kým ano, ani s kým ne. Nevíme, jak dopadnou volby a je to skutečně velmi otevřené i kvůli celostátnímu dění, které může komunální volby ovlivnit. Nebudu dávat nějaká silná prohlášení, navíc když řada subjektů nemusí přesáhnout pět procent. Těch různých variant koalic nakonec může být velmi málo. Zodpovědný politik, který chce, aby byla Praha proesionálně řízená, se nebude zavazovat prohlášeními o tom, s kým do koalice půjde, a s kým ne,“ doplnil.

ANKETA: Kdo by se měl stát primátorem Prahy?

Svého kandidáta na primátora hlavního města Prahy nabídne v zářijových volbách celkem 22 politických hnutí. O post primátora budou bojovat kromě stávajícího primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) například starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě),...

„Za úspěch budu považovat, pokud hnutí ANO v Praze překročí dvacet procent“

„Za úspěch budu považovat, pokud hnutí ANO v Praze překročí dvacet procent, protože by to bylo o tři procentní body víc než v parlamentních volbách a o celých pět procent víc než v těch minulých komunálních,“ uzavřel Patrik Nacher.

Obecní a senátní volby se uskuteční 23. a 24. září. Volit se budou zastupitelé obcí a městských obvodů a třetina Senátu. Komunální volby v roce 2018 v Praze vyhrála ODS, která má v 65členném městském zastupitelstvu 14 mandátů. Na druhém místě skončili Piráti s 13 zastupiteli, stejný počet má Praha Sobě a čtvrté Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN). ANO má 12 zastupitelů a spolu s ODS je v opozici. Na koalici se dohodli Piráti, Praha Sobě a Spojené síly pro Prahu.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Patrika Nachera

Štítky volby, 2022, Patrik Nacher, ANO 2011, Praha, koalice, Drbna.cz, komunální volby, Vysoká škola regionálního rozvoje a Bankovní institut - AMBIS, a.s., ODS, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neřeknu, s kým bych šel do koalice. Úspěch by byl dvacet procent, tvrdí Nacher  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.