Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Co dělat o víkendu? Vyrazte na festival skandinávských filmů, Stand Up show či akci plnou zvířat

Čtvrtý lednový víkend je za dveřmi. Nevíte, co podniknout se svými drahými polovičkami či dětmi a kamarády? Jak nejlépe využít dva volné dny, které pomalu všichni pracovníci nedočkavě vyhlížejí? Přečtěte si tipy Pražské Drbny a inspirujte se. Akce jsou vybrány především pro osoby, které absolvovaly očkování proti onemocnění covid-19.

Divadlo a Stand Up Comedy

Uskupení komiků Underground Comedy Praha si pro diváky přichystalo show plnou zábavy. „Máme pro vás novou show složenou z improvizací a party her, nečekaných asociací a nelítostné vřavy soutěžících ve složení: Luděk Staněk, Tomáš Reitz, Láďa Karda a Tereza Bonaventurová. To vše pod vedením moderátora Tomáše Plhoně. A pokud pořád nechápete, co se jako děje – ano, bude to vypadat podobně jako Partička,“ sdělili komici případným návštěvníkům akce. Zájemci se mohou přijít zasmát a popít od osmi hodin večerních do Rock Café. Vstupné vyjde na 150 korun.

Ekoteroristická hororová komedie s detektivní zápletkou. Tak své vystoupení s názvem Zlý jelen popisuje divadelní soubor Depresivní děti touží po penězích. Neobvyklou podívanou představí milovníkům divadla a umění v sobotu od osmi hodin večerních umelěcká scéna Venuše ve Švehlovce.

Zajímavou inscenaci s názvem Osamělost komiksových hrdinů uvede v neděli od půl osmé hodiny večerní Experimentální prostor NoD. Časosběrná dokumentární inscenace otevírá třinácté komnaty nejslavnějších komiksových hrdinů.

Před kamerou se nestydím tak jako na jevišti, říká jubilant Miroslav Krobot

Sedmdesáté narozeniny slaví 12. listopadu herec a režisér Miroslav Krobot. Rodák ze Šumperska dlouhodobě patří mezi význačné osobnosti divadelních scén, později se jeho kariéra rozvinula před i za filmovou kamerou.

Hudba a večírek

Milovníci hudby si na své přijdou i tento víkend. Koncert v sobotu od půl osmé hodiny večerní pořádá například vršovické Café V lese, kde zahraje kapela Love & Other Cliches. Vstupné na hudební vystoupení skupiny, která se našla v pop rocku, vyjde na sto korun.

Nezapomenutelný večírek s názvem Drink & Paint Party si zájemci mohou užít v Blue Blood Gallery. Od šesté hodiny večerní zde započne party s barvami a vínem. Účastníci si během tříhodinového workshopu užijí malování akrylem na plátně spolu i degustaci exkluzivního portugalského vína a zákusků. Vstupné na akci vyjde na 950 korun.

Film

Hlavním lákadlem tohoto víkendu je festival Scandi 2022. V sedmi pražských kinech i online se diváci mohou podívat na nejnovější skandinávské snímky, které dokážou vyvolat mnoho emocí. Zájemci si filmy z Dánska, Švédska, Norska či Finska mohou vychutnat v kině Atlas, Edison Filmhub, Lucerna, Petrohradská, Mat, Humanita i v Komorním kině Evald. Vstupenky, program a další informace jsou k dispozici na webu tohoto oblíbeného festivalu. V rámci akce jsou naplánovány i debaty s překladatelkou Janou Holou, moderátorkou Hanou Zahradníkovou a novinářem Petrem Fischerem.

Komiks o Jágrovi jsem psal pro své dvanáctileté já, vypráví Csicsely

V 90. letech viděl hokejistu Jaromíra Jágra jako hrdinu. Právě tak se ho jihočeský spisovatel Lukáš Csicsely rozhodl ztvárnit v novém komiksu, který ilustroval Vojtěch Šeda. Na díle s názvem Jágr, legenda pracovali oba autoři zhruba rok a půl.

Putování Prahou

V sobotu od desáté hodiny dopolední proběhne komentovaná prohlídka s názvem Vycházka k ohroženým vilám na Hřebenkách. Akce pro účastníky s předem zakoupenou vstupenkou odstartuje u zastávky Stadion Strahov, přesně u větrací věže Strahovského tunelu. Mezi ohrožené vily, o kterých budou průvodkyně mluvit, patří například Vila Viktora A. Beneše. Vstupné vyjde na 150 korun, přičemž výdělek z akce bude použit na opravu drobných památek.

Ve stejný čas odstartuje také prohlídka tří žižkovských kostelů. Zájemci se za 150 korun podívají za doprovodu průvodců do kostela sv. Prokopa v Seifertově ulici, kubistické Betlémské kaple v Prokopově ulici i kostela sv. Anny v ulici Jeseniova. Výdělek z akce bude investován do opravy kaple pod barrandovskou skálou.

Děti a zvířata

Divadelní soubor 3D Company zahraje dětem v Žižkovském divadle Járy Cimrmana představení s názvem Velká divadelní pohádka, kterou napsal Karel Čapek společně se svým bratrem Josefem. Rodiče s dětmi, které sfoukly již sedm svíček na svém pomyslném narozeninovém dortu, se na pohádku mohou přijít podívat v sobotu od druhé hodiny odpolední. Vstupné vyjde na 150 korun.

Od osmé hodiny ranní do jedné hodiny odpolední se ve Výstavní a prodejní teraristické burze v Praze v sobotu uskuteční výstava i prodej drobných zvířat s názvem Terrabazar. Účastníci akce se mohou těšit na terarijní zvířata, exotické ptactvo, akvarijní a terarijní rostliny, velký výběr různých druhů krmiv, keramiku do akvárií a terárií a další zajímavosti. Od osmi do jedenácti vyjde vstupné na sto korun, od jedenácti do jedné na 60 korun. Osoby s průkazem ZTP a návštěvníci nad 65 let mají vstup zdarma.

Podívejte se na první snímky Menzela, Třeštíkové či Kachyni. FAMU zveřejnila filmy svých žáků

Pražská FAMU na vlastní VOD platformě (systém videa na vyžádání) nazvané FAMU Films u příležitosti 75. výročí od založení školy zpřístupnila veřejnosti filmy svých absolventů a studentů od počátku vzniku po současnost. Na jednom místě je možné...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Blue Blood Gallery, Prázdné domy, 3D Company, Festival Scandi, Depresivní děti touží po penězích, Underground Comedy Praha

Štítky festival, divadlo, kostel, Drbna.cz, Praha, film, Luděk Staněk, Ladislav Karda, Karel Čapek, Jára Cimrman, Jana Holá, Petr Fischer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co dělat o víkendu? Vyrazte na festival skandinávských filmů, Stand Up show či akci plnou zvířat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.