Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V novém snímku o ilegálním přistěhovalci z Indie se objeví i český herec Hynek Čermák

V Praze byl uveden nový indicko-česko-německo-italský film s názvem Destination Paradise, ve kterém se v jedné z hlavních rolí objeví také oblíbený český herec Hynek Čermák. Snímek vypráví o mladém Indovi, který opustí svou zemi, jelikož věří, že si vydělá na živobytí na lepší místě. Tím je pro něj Londýn. Jenže se ocitne na české farmě, kde musí žít mezi dobytkem.

Herec kvůli roli držel přísnou dietu

Hlavního hrdinu ztvárnil indický herec Vansh Luthra, který ve snímku přežívá v kravíně, což je pro něj šokující mimo jiné i z toho důvodu, že v Indii je kráva posvátné zvíře. Jak herec podotýká, bylo pro něj psychicky i fyzicky náročné připravit se na roli ilegálního imigranta. „Potřeboval jsem se vcítit do člověka, který několik měsíců cestuje v nepohodlí a ve skrytu před zraky celníků, který má nedostatek jídla a minimum sociálních kontaktů. Posledních několik měsíců jsem držel přísnou dietu a hodně jsem běhal, což bylo potřeba také kvůli tomu, abych vypadal pohuble a zchátrale,“ svěřil se Vansh Luthra.

Herec dále vysvětluje, proč podobný snímek vytvořili. „Důvodů, proč jsme vytvořili Destination Paradise, bylo více. Důvod číslo jedna je, že jsme prostě jen chtěli natočit film. Dalším důvodem je, že když jsme uvažovali o natočení filmu, zažili jsme rasistický útok. Když se tohle může stát privilegované osobě, jako jsem já, co se může stát lidem, kteří se sem dostanou nelegálně?

Tvůrci usilují o zařazení na mezinárodní filmové festivaly

Luthra spolu s režisérem filmu Eshaanem Rajadhyakshou založil společnost White Silhouette Production, která právě nový film uvedla. Snímek byl dokončen během léta a jeho tvůrci usilují také o zařazení na mezinárodní filmové festivaly, jako je například Berlinale. Pokud vše půjde podle plánu, mohl by být snímek k vidění také na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

Podle herce je pro lidi z Indie Evropa rájem. Život na tomto kontinentu pro ně znamená dosáhnutí konečného životního cíle. Tito ilegální přistěhovalci prodávají všechno, co vlastní, berou si obrovské půjčky, jen aby zaplatili agentům, kteří jim slibují falešná víza a pasy. Sami nevědí, co se s nimi stane, až přijedou do Evropy. Neustále však riskují všechno, aby se tam dostali.

Tvůrci filmu uvedli, že právě tato skutečnost jim otevřela oči ohledně imigrace z Indie a chtěli udělat něco, co by přineslo určitou změnu. „Této otázce musí čelit tisíce Indů a je důležité ji dostat do povědomí širší veřejnosti“, uzavírá Vansh.

Ohodnoť článek

Foto Helena Váňová Production

Štítky kultura, film, Indie, přistěhovalec, Hynek Čermák, herec, Praha, Londýn, statek, Evropa, Berlínský mezinárodní filmový festival, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V novém snímku o ilegálním přistěhovalci z Indie se objeví i český herec Hynek Čermák  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.