Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Začíná festival pouličního divadla Za dveřmi. Potrvá až do 15. července

V pražských ulicích dnes začíná již třináctý ročník divadelního festivalu Za dveřmi. V průběhu osmi festivalových dní nabídne přes 35 divadelních a pouličních představení či koncertů. Festival potrvá až do 15. července a představí se na něm jak umělci z Česka, tak ti ze zahraničí, například z Finska nebo Maďarska. Vstupné je dobrovolné.

Loutky v nadživotní velikosti nebo šestimetrový lev

Nejen herci, artisté a muzikanti, ale také loutky v nadživotní velikosti, akrobatický balon před Průmyslovým palácem nebo šestimetrový lev pod Staroměstskou věží. To je jen zlomek lákadel, která pro návštěvníky festivalu pořadatelé připravili.

Festival začíná dnes v 16:30 na pražském Výstavišti. V tento čas bude program začínat i v další festivalové dny. Lidé se dnes budou moct těšit například na koncert nebo na premiéru akrobatického vystoupení s názvem Tajemství oblaků v podání uměleckého souboru AirGym Art Company, který se zaměřuje především na závěsnou akrobacii a její netradiční formy.

S respirátorem a s negativním testem

Kompletní program na všechny festivalové dny najdou zájemci tady. Návštěvníci musejí po celou dobu festivalu dodržovat rozestupy minimálně dva metry, pokud nejde o členy jedné domácnosti. Lidé, kteří na festival zavítají, mohou být namátkově kontrolováni, aby se prokázali buď negativním testem na covid-19, proděláním nemoci nebo očkováním.

Po celou dobu návštěvy by také návštěvníci měli mít nasazený respirátor, jelikož se jedná o hromadnou akci. Pokud by si lidé test nebo respirátor zapomněli, bude možné je za dobrovolný příspěvek (dvacet nebo sto korun) pořídit v infostánku.

Vstupné na festival je jako každý rok dobrovolné.

Ohodnoť článek

Foto Divadelní festival Za dveřmi

Štítky kultura, Praha, divadlo, pouliční divadlo, Za dveřmi, festival, Finsko, Česko, Maďarsko, koncert, respirátor, představení, divadelní festival, Průmyslový palác, Výstaviště Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná festival pouličního divadla Za dveřmi. Potrvá až do 15. července  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.