Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Vary, opráski a pouliční divadlo

Se začátkem prázdnin se kultura začíná hýbat do sfér, o kterých jsme ještě před měsicem neměli vůbec ponětí, zda budou letos vůbec možné. Nejenom že už nemusíme nosit roušky, můžeme také jít na koncert pod širé nebe nebo navštívit některé festivaly.

Tomáš Klus | Open Air Výstaviště

Výstaviště Praha (Výstaviště 21), 6. 7. 2020, 20:00
Pohodová hudba Tomáše Kluse bude jednou z položek v programu Lucerna Music Bar - Open Air. Areál s mohutnými stromy a chill zónou vás naláká k posezení už od 16 hodin, kdy se můžete začít “ladit” na pohodovou atmosféru. S Tomášem vystoupí i jeho Cílová skupina a děti do deseti let mají vstup zdarma. Ostatní si jej mohou koupit na webu Lucerna Music Baru nebo na GoOut za 490 Kč. 

MFF Karlovy Vary | Kino MKP

Městská knihovna v Praze (Mariánská 1/97), 3. - 11. 7. 2020
Letošní filmový festival v Karlových Varech je bohužel zrušen. Pokud vás to ale zvlášť tíží, můžete jako náhradu navštívit projekce v rámci týdenní události TADY VARY. V rámci této události proběhne v několika kinech po celé zemi promítání filmů, které by byly za normálních okolností součástí programu. Trailery promítnutých filmů najdete zde

Za dveřmi / 12. ročník Pražského festivalu pouličního divadla

Výstaviště Praha (Výstaviště 67), 8. - 16. 7. 2020
Pražský festival pouličního divadla už v minulosti několikrát pozval nespočet pražských i jiných regionálních umělců, aby oživili horké ulice letní Prahy a dodali jim trochu radosti. Letošní festival se bude konat v areálu holešovického výstaviště. Vstup je volný, a tak můžete kdykoli navštívit zdarma jakékoli představení. Celý program najdete na webu Za dveřmi.

Opráski sčeskí historje - Naše slavní bojě

Villa Pellé (Pelléova 91/10), 9. 7. 2020, 17:00 - 20:00
Opráski sčeskí historje” jsou v našem kulturním prostředí zajímavý projekt, který budí protichůdné dojmy. Na jednu stranu je vnímán jako prznění jazyka a znevažování našich tradic, na stranu druhou milovníci Oprásků přijímají satiru na naši historii a slovní hříčky za originální a vtipnou. V cyklu “Naše slavní bojě” vás Opráski seznámí se svým pojetím významných českých bitev a jejich okolnostmi. 

Klára Vytisková na terase před Fuchsem + afterparty

Fuchs2 (Štvanice), 10. 7. 2020, 20:00
Klára Vytisková v listopadu bude křtít svou novou desku Love Is Gold, ale ani zpěvačka, ani její fanoušci se nemohou dočkat; proto se rozhodla uspořádat na ostrove Štvanice malý oslavný večírek. “Tahle deska byly dva intenzivní roky přemýšlení o věcech, který se mi honí hlavou, rozbalování témat a diskuze s kámošema, hodinový vybírání zvuků na prophetu a hlavně stovky cest z Únětic do Prahy. Po domácí Home je to  moje pražská deska a proto si zahrajeme venku před Fuchs2, kterej stojí na mostě přes ostrov Štvanice, přes kterej jezdim do Prahy už x let. Je to moje spojka město - vesnice,” uvádí Klára u události na Facebooku. Vstup na akci je zdarma. 

Ohodnoť článek

Foto Archiv Za dveřmi

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, divadlo, festival, Tomáš Klus, Klára Vytisková, Výstaviště Praha, Lucerna Music Bar, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, koncert, Opráski sčeskí historje, Městská knihovna v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Vary, opráski a pouliční divadlo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.