Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Festival Metronome Prague se letos neuskuteční. Organizátoři chtějí celý program i s headlinery přesunout

Pražský festival Metronome Prague potvrdil přesunutí z letošního na příští rok. Pořadatelé uvedli, že jde o reakci na omezující opatření přijatá státem. Nový termín je 17. až 19. června 2021. Vstupenky, které si návštěvníci zakoupili, zůstávají v platnosti na termín nový. Jednodenní vstupenky budou platit na ten den, kdy vystoupí headliner, na kterého si návštěvníci vstupenku koupili.

V současné době si podle organizátorů vzhledem k nejistotě, co bude za tři měsíce, nikdo vstupenky nekoupí. „Festival nemůžeme realizovat v takové podobě, jako jsme si přáli. Vyzvali jsme k jednání zástupce z ministerstva zdravotnictví – bohužel stále dostáváme odpověď, že se zatím může potkat jen 500 lidí na jednom místě, i přesto, že jsme byli připraveni přijmout veškerá možná i námi samotnými navrhovaná hygienická opatření, která by riziko šíření potenciální nákazy řešila lépe, než jak se postupuje nyní. Bohužel i lety z USA, odkud plánujeme přivézt některé hvězdy, nejsou jisté,“ vysvětlují důvody přesunutí pořadatelé.

Nechte si vstupenky na příští rok, prosí pořadatelé

„Prosíme za celý tým Metronome – podpořte nás a nechte si vstupenky na příští rok! Mrzí nás, že pro náš stát je kultura na posledním místě, takže si budeme muset pomoct sami navzájem. My to rozhodně nevzdáme a chystáme i tak na zářijový termín překvapení, které bude dárkem od nás pro ty, kteří s námi zůstávají,“ říká producent festivalu David Gaydečka. „Představte si takový půlMetronome,“ doplňuje Martin Voňka, rovněž producent festivalu.

Polovina kapel organizátorům potvrdila nový termín 17. až 19. června 2021, jejich jména začnou zveřejňovat v nejbližších týdnech. Organizátoři chtějí zachovat program včetně headlinerů.

Veškeré zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín. Jednodenní vstupenky budou platit na ten den, kdy vystoupí headliner, na kterého si je návštěvníci koupili.

Metronome Prague je první mezinárodní hudební a umělecká událost konaná v Praze, která má za sebou již 4 úspěšné ročníky. Organizátoři akce si kladou za cíl oslovit všechny věkové i žánrové posluchačské skupiny. Sází na aktuální dění v progresivní hudbě, ale neopomíjí ani stále živou klasiku různých žánrů. Dramaturgie této akce nezapomíná na tuzemské účinkující, kteří zde mnohdy nabízí unikátní program, jakým byl například návrat Sexy Dancers nebo spojení J.A.R. a gospelového sboru Maranatha či Ivana Krále s Jiřím Suchým. Za první čtyři roky, ještě když událost působila pod svým původním názvem Metronome Festival Prague, tuto akci navštívily hvězdy, jako jsou Kraftwerk, Primal Scream, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabian, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack. Z tuzemské scény vystoupili Ohm Square, Floex, Ille, Tata Bojs 30, David Koller s Katarzií, comeback Sexy Dancers a další interpreti. Na loňský ročník, v létě 2019, zavítalo bezmála 20 000 návštěvníků.

Co dělat v případě navrácení vstupenek?

„V případě závažných důvodů k refundaci nás prosím kontaktujte na e-mail tickest@metronomefestival.cz, kde se celou situací budeme zabývat individuálně. Chápeme, že pro mnoho z vás je tato situace nelehká, a proto se vám snažíme vyjít maximálně vstříc. Velmi si vážíme vaší trpělivosti a pochopení! Rádi bychom vás ale vyzvali k podpoře Metronome Prague a ponechání si vstupenek na příští rok. Podpoříte tím náš festival, naši práci a stovky lidí, kteří jsou do přípravy zapojeni," píší organizátoři.

„Moc se těšíme na setkání na Výstavišti v červnu 2021,“ doplnil organizační tým Metronome Prague.

Ohodnoť článek

Foto Metronome Festival

Štítky festival, kultura, hudba, Metronome Prague, vstupenka, Metronome Festival, Sexy Dancers, John Cale, Iggy Pop, Liam Gallagher, Tom Odell, David Byrne, Ella Eyre, Ivan Král, Jiří Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Metronome Prague se letos neuskuteční. Organizátoři chtějí celý program i s headlinery přesunout  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.