Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velikonoční trhy začnou v Praze v sobotu. Nabídnou největšího zajíce, kulturní program zase české tradice

Staroměstské, Václavské a náměstí Republiky v sobotu přivítají první návštěvníky tradičních velikonočních trhů. Čeká na ně přes sto prodejních míst, tradiční pochutiny, největší zajíc v republice nebo folklorní program. Trhy potrvají do 16. dubna.

Stánky budou v provozu každý den od desíti hodin ráno do desíti do večera. Staroměstské náměstí obsadilo 71 prodejních míst, Václavské 24 a na náměstí Republiky jich je 19. Nabídnou řemeslné výrobky s velikonoční tematikou, zelené pivo, nádivku, mazanec i klobásu.

Kulturní program bude každý den zahájen ve čtyři hodiny odpoledne a probíhat bude na Staroměstském náměstí pod nazdobenou břízou do sedmi večer. O víkendu se pak začíná v 11 hodin s dětskými dílničkami.

„Snažili jsme se zaměřit hlavně na české tradice, vystoupí folklorní soubory z celé republiky, uvidíte staročeskou dudáckou nebo cimbálovou muziku,“ řekla na tiskové konferenci Martina Králová, programová manažerka trhů.

Vystoupí i školní soubory a zájmové kroužky, součástí je i mezinárodní folklorní festival 3. a 4. dubna. Tam vystoupí skupiny z Litvy, Srbska, Ukrajiny nebo Kosova. Organizátoři připravili i animační pořady, kde si zájemci vyzkouší folklorní tance.

Na každém z náměstí je svátečně ozdobená bříza, výzdoba a na Staroměstském náměstí oblíbený vyhlídkový most. „Vše jsme podřídili barevné kombinaci, aby tady více zaznívala příroda a nerušila důstojný prostor Staroměstského náměstí,“ vysvětlila Eva Poláčková z firmy Decoled, která se postarala o výzdobu.

Celkem je použito 1361 metru proutí a zelených girland, dvanáct a půl tisíce květin a 1750 vajec.

Součástí výzdoby jsou i dva zajíci s vajíčky, z nichž jeden měří čtyři metry a podle organizátorů je největší dekorací v České republice. Druhý má 2,6 metru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky velikonoční trhy, Staroměstské náměstí, tradice, program, stánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční trhy začnou v Praze v sobotu. Nabídnou největšího zajíce, kulturní program zase české tradice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.