Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Národní muzeum minulý rok navštívil víc než milion lidí. Letos chystá interaktivní expozici pro děti

Do budov Národního muzea se minulý rok vydalo přes milion návštěvníků. Vděčí za to novým výstavám nebo mobilní aplikaci. Letos chystá pět velkých výstav a otevření Dětského muzea.

Mezi nejoblíbenější patřila výstava Nikdy se nevzdáme“ k 80. výročí atentátu na Reinharda Heydricha, kde lidé mohli vidět unikátní artefakty spojené s operací Anthropoid. Pro velký zájem je prodloužena až do dubna. Úspěch zaznamenaly i výstavy Slavní čeští skladatelé, Věra Čáslavská nebo Miro Žbirka: Roky a dni.

Do Historické a Nové budovy, Českého muzea hudby, Náprstkova muzea a dalších objektů přišlo 1008283 lidí, z toho v rámci vzdělávacích programu 17 tisíc školáků.

„Jsem rád, že Národní muzeum je vnímáno nejen jako symbol naší státnosti a kultury, ale dokáže být i moderní institucí, která, jak návštěvnost ukazuje, umí připravit poutavý výstavní program, propojit unikátní projekty se současnými technologiemi a udělat prohlídku muzea aktuální a zajímavou. I pro rok 2023 jsme se snažili připravit výstavní program, tak aby byl pro naše návštěvníky atraktivní,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Mezi pěti velkými výstavami bude První dámy – móda a styl, která představí oblečení a doplňky manželek prezidentů, například Hany Benešové, Charlotty Masarykové nebo Livie Klausové.

Největším projektem je Baroko v Bavorsku a Čechách ve spolupráci s Domem bavorských dějin.

Pro nejmenší návštěvníky otevře Dětské muzeum s interaktivní stěnou, audiovizuální projekcí a místností pro workshopy.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Národní muzeum

Štítky výstava, Národní muzeum, muzeum, Reinhard Heydrich, Operace Anthropoid, Věra Čáslavská, Miroslav Žbirka, Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur, Charlotta Garrigue Masaryková, Livia Klausová, Hana Benešová, Michal Lukeš, návštěvnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní muzeum minulý rok navštívil víc než milion lidí. Letos chystá interaktivní expozici pro děti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.