Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Střelba v Praze. Policisté včera stříleli po ujíždějícím autě

, aktualizováno 20. listopadu 2020, 13:41

Včera krátce před jednou hodinou odpolední někdo zavolal policii kvůli stříbrnému vozidlu, které jelo vysokou rychlostí Evropskou ulicí v Praze a projíždělo křižovatky na červenou. Policisté auto vypátrali u stadionu Sparty na Letné a při zásahu museli použít služební zbraň.

Policisté použili zbraň i zastavovací pás

„Když začali policisté dané vozidlo stavět, jeho řidič začal ujíždět,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisté při zákroku použili služební zbraň a za Letenským tunelem policisté z pohotovostní motorizované jednotky použili zastavovací pás, který ujíždějící řidič přejel a prorazil si tím pneumatiky na svém vozidle. „Celé pronásledování skončilo na nábřeží kapitána Jaroše, kdy řidič naboural do služebního vozu,“ uvedla mluvčí a dodala, že při zákroku byl zraněn jeden z policistů.

V současné chvíli je dvaapadesátiletý řidič podezřelý ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a obecné ohrožení. Za to mu hrozí v případě odsouzení až osm let za mřížemi. „Po vyhodnocení biologického materiálu může být muž podezřelý i ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky,“ dodala Siřišťová.

Policisté prosí očité svědky, ale také účastníky silničního provozu, které tento řidič ohrozil, aby se ozvali na linku 158.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, ujíždění, střelba, zbraň, Praha, Letná, Letenský tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Střelba v Praze. Policisté včera stříleli po ujíždějícím autě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.