Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FlixBus dnes vypravil první autobus z Prahy do Chorvatska. Cestu zvládne za 12 hodin

Autobusová společnost FlixBus dnes obnoví několik linek do zahraničí. Jako jeden z prvních dopravců bude jezdit z Česka do Chorvatska a Polska. Další obnovené linky povedou i do Rakouska, Německa či Nizozemska a posílí i provoz na Slovensko. Do Chorvatska i Polska se chystají i další dopravci.

Lidé berou vlak do Chorvatska útokem. Za několik hodin vykoupili tisíce jízdenek

RegioJet včera večer spustil prodej jízdenek na vlakové spoje z České republiky a Slovenska do chorvatské Rijeky včetně návazných autobusů do asi třiceti destinací na chorvatském pobřeží. Ceny jízdenek jsou výjimečně nízké a zájem cestujících...

První linkový autobus na Jadran

FlixBus bude prvním linkovým autobusovým dopravcem, který začne jezdit z Česka k Jadranu. Cílovým městem bude Rijeka, do které budou zelené autobusy jezdit po dvou trasách. První vyjel dnes v 08:50 z pražské Florence přes Vídeň, Lublaň a Opatiji, druhý noční spoj bude začínat v Berlíně, následně zastaví kolem 22 hodin v Praze, Vídni, Mariboru a Záhřebu. „U noční linky je výhodou, že za noc cesty lidé ušetří za ubytování a ráno se probudí u moře. Cestu z Prahy do Rijeky zvládnou autobusy za 12 hodin," uvedla mluvčí firmy Martina Čmielová. Noční spoje mají zpravidla méně zastávek než denní spoje.

Další novou destinací bude také Polsko. Denně bude FlixBus jezdit například do Varšavy, Poznaně, Krakova, Gdaňsku nebo Lodže. Spoje pojedou z Prahy přes Liberec nebo Hradec Králové.

Hitovka letošní sezóny? Vlaková jízdenka do Chorvatska začne už na šesti stovkách, cestu můžete prospat v lůžkovém voze

Obrovský zájem vzbudil plán českého dopravce RegioJet otevřít na léto přímou vlakovou linku z Prahy do chorvatské Rijeky. Nyní dopravce oznámil i cenu a pro české dovolenkáře je to rozhodně dobrá zpráva. Jízdenka k moři totiž začíná už na šesti...

Velký zájem byl o vlakové jízdenky

Společnost obnoví i další linky do Rakouska, Německa a Nizozemska. Už od pondělí začal FlixBus jezdit na Slovensko. První linku, která jezdí z Prahy přes Banskou Bystrici, Trenčín a Uherské Hradiště do Košic, dnes doplní spoje z Plzně do Košic přes Žilinu a z Prahy do Bratislavy.

Do Chorvatska bude od konce června jezdit i RegioJet, a to přes železnici. Dopravce už prodává jízdenky, vystoupit bude možné například i ve Slovinsku. Do Polska by dále měli jezdit i Leo Express nebo České dráhy. Dopravci už také začali jezdit na Slovensko, do Rakouska i Německa.

Autoři | Foto Facebook FlixBus

Štítky Chorvatsko, autobus, cesta moře, FlixBus, Praha, Polsko, Německo, Rakousko, Slovensko, Nizozemsko, Česko, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FlixBus dnes vypravil první autobus z Prahy do Chorvatska. Cestu zvládne za 12 hodin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.