Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé berou vlak do Chorvatska útokem. Za několik hodin vykoupili tisíce jízdenek

RegioJet včera večer spustil prodej jízdenek na vlakové spoje z České republiky a Slovenska do chorvatské Rijeky včetně návazných autobusů do asi třiceti destinací na chorvatském pobřeží. Ceny jízdenek jsou výjimečně nízké a zájem cestujících enormní.

Sezení za 590, lehátko za 790 korun

Za jednosměrnou jízdenku z Prahy do Chorvatska včetně rezervace a všech služeb zaplatí cetustující ve voze se sedačkami cenu od 590 korun, za lehátko ve spacím voze pak cenu od 790 korun. „Ještě nikdy nebyly ceny jízdenek do Chorvatska tak levné a cestování tak pohodlné jako v letošním roce. Chceme, aby naše ceny byly nastaveny tak, aby si cestu k moři do Chorvatska mohl dovolit skutečně každý,“ uvedla ředitelka vlakové dopravy RegioJet Ivana Kašická.

Cestujícím je cestou k dospozici káva, drobná snídaně, připojení k internetu nebo zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb. Cestující si budou moci ještě před odjezdem objednat přes internet občerstvení, které jim palubní personál nachystá při odjezdu spoje. Během cesty si budou moci objednat nápoje a další drobné občerstvení. Ráno před příjezdem do cílové stanice bude cestujícím zdarma podána káva s drobnou snídaní. Souprava vlaku bude mít až 12 vozů s kapacitou 560 míst. Na provozu vlakových spojů spolupracuje RegioJet s Chorvatskými železnicemi HŽ, Slovinskými železnicemi SŽ a maďarskou společnosti Continental Railway Solution.

Hitovka letošní sezóny? Vlaková jízdenka do Chorvatska začne už na šesti stovkách, cestu můžete prospat v lůžkovém voze

Obrovský zájem vzbudil plán českého dopravce RegioJet otevřít na léto přímou vlakovou linku z Prahy do chorvatské Rijeky. Nyní dopravce oznámil i cenu a pro české dovolenkáře je to rozhodně dobrá zpráva. Jízdenka k moři totiž začíná už na šesti...

Zájem o jízdenky je obrovský

Zájem o jízdenky je obrovský. Tak silnou poptávku RegioJet v rezervačním systému u spouštění žádného jiného spoje nikdy nezaznamenal. „Včera v šest hodin večer jsme spustili prodej a za první hodiny jsme prodali 4 tisíce jízdenek," vysvětlil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. „Zájem je opravdu obrovský. V příštím týdnu budeme jednat o tom, zda budeme spoje posilovat,“ podotkl mluvčí. Vlaky RegioJet budou jezdit od úterý 30. června do soboty 26. září třikrát týdně z Prahy, Pardubic, Brna, Břeclavi a Bratislavy s odjezdy z Česka / Slovenska v úterý, pátek a neděli a z Rijeky a Lublaně pak ve středu, sobotu a pondělí. Vlak pojede jako noční spoj.

V Rijece budou mít cestující k dispozici návazné autobusové spoje RegioJet, které je zavezou až do destinací jejich pobytu na chorvatské riviéře a to za jednotnou cenu 200 nebo 300 Kč podle vzdálenosti. Přestup bude garantován a autobusové spoje bude možné využít například do těchto míst: Opatja, Rabac, Medulin, Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Malinska, Šilo, Vrbnik, Krk, Baška, Crikvenica, Novi Vinodolski, Zadar, Sukošan, Biograd, Pakoštane, Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Podgora, Podaca, Gradac, Šibenik, Primošten, Trogir a Split.

Co v Praze! Jeďte na venkov! Dopravce nabízí jízdenky do Brna kontroverzní kampaní

Provozovatel osobní železniční a autobusové dopravy v Česku RegioJet přišel s kampaní, která láká na levné jízdenky z Prahy do ostatních krajských měst, mezi kterými jsou například Brno, Olomouc nebo Ostrava. Slogan kampaně zní „Co...

Ohodnoť článek

Foto Facebook RegioJet

Štítky vlak, spoj, Chorvatsko, RegioJet, Praha, Rijeka, Česko, Slovensko, Bratislava, Lublaň, Brno, Split

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé berou vlak do Chorvatska útokem. Za několik hodin vykoupili tisíce jízdenek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.