Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Ulicemi Prahy policii ujížděl zfetovaný muž se třemi zákazy řízení

V pondělí před třetí hodinou odpolední se policisté v ulici u Kněžské louky v Praze 3 rozhodli zastavit řidiče zlaté Audi. Když policisté rozblikali majáky, řidič Audi sešlápl plyn a začal ujíždět po Spojovací ulici. Na pomoc se přidaly i další hlídky, které byly v tu chvíli v terénu a začala zběsilá honička.

V ulici Pod Táborem řidič projel křižovatku na červenou a v nedokončené ulici se snažil vytlačit policejní vůz ze silnice. Během pronásledování vjel řidič několikrát do protisměru a ohrožoval ostatní účastníky provozu. Když projížděl Průmyslovou ulicí, prorazil pneumatiku u svého auta, nezvládl řízení a narazil do plně obsazeného Mercedesu, který jel před ním.

Řidič z vozidla po havárii vystoupil a začal utíkat směrem k zastávce Starý Hloubětín, kde ho policisté z pohotovostní motorizované jednotky doběhli a za použití donucovacích prostředků zadrželi.

Policisté zjistili, že den předtím muž kradl v jednom z obchodních řetězců, v minulosti byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost a má uložené tři platné zákazy řízení, také provedený test na drogy byl pozitivní.

„Jednatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová a doplnila, že policisté prosí všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, honička, drogy, Praha, Audi, Mercedes-Benz, Starý Hloubětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Ulicemi Prahy policii ujížděl zfetovaný muž se třemi zákazy řízení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.