Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Přes Letnou kvůli opravě trati nejezdí tramvaje, výluka se týká osmi linek

Přes Letnou od dnešního rána nejezdí tramvaje, kvůli opravě trati je přerušen jejich provoz mezi zastávkami Hradčanská a Strossmayerovo náměstí. Výluka potrvá do neděle 28. dubna. V době výluky budou jezdit tramvajové linky 1, 8, 12, 25, 26, 41, 91 a 96 po změněných trasách, v denním provozu budou moci cestující využít náhradní autobusovou dopravu X1 a v nočním X91.

„DPP v rámci této akce opraví lomy kolejnic na trati v ulici Milady Horákové a na Letenském náměstí v úseku mezi Čechovou a Oveneckou ulicí a současně vymění opotřebené kolejové oblouky," uvedl dopravní podnik na webu.

Linka 1 je v úseku Hradčanská a Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Chotkovy sady, Malostranská a Čechův most. Linku 8 rozdělili na dvě části, ve směru od Nádraží Podbaba je ze zastávky Hradčanská odkloněna do obratiště Špejchar, ve směru od Starého Hloubětína zkrácena do zastávky Strossmayerovo náměstí a dál pokračovuje jako 25 směr Lehovec.

Dvanáctka je mezi Malostranskou a Strossmayerovým náměstím odkloněna pře zastávku Čechův most.

Linka 25 je rozdělena na dvě části, ve směru od Bílé Hory ze zastávky Hradčanská je odkloněna do obratiště Špejchar, ve směru od Lehovce zkrácena do zastávky Strossmayerovo náměstí, pak pokračovuje jako linka 8 směr Starý Hloubětín.

Linky 26, 91 a 96 jsou v úseku Hradčanská a Dlouhá třída odkloněny přes zastávky Chotkovy sady, Malostranská a Čechův most.

Historická linka 41 je v úseku Královský letohrádek a Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Malostranská a Čechův most.

V obou směrech dopravník podnik zřídil zastávku Malostranskou na nábřeží Edvarda Beneše.

Opravy zasáhnou i automobilovou dopravu, která bude podle dopravního podniku částečně omezena v místech prací. Vozidla jedoucí od Sparty do Veletržní budou tramvajovou trať přejíždět už v křižovatce ulic Milady Horákové, Korunovační, Čechovy a výjezdu z Letenského tunelu.

Počet pruhů ve směru od Veletržní bude snížen ze tří na dva. Kvůli stavebním pracím na trati nebude možné odbočovat do Letenského tunelu, tedy vlevo ve směru od Veletržní ulice, uvedl dopravní podnik.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky tramvaje, doprava, výluka, oprava, trať

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Letnou kvůli opravě trati nejezdí tramvaje, výluka se týká osmi linek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.