Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Praha 1 dokončila vyhlášku o omezení nočního provozu. Vyjádřit se k ní teď může veřejnost

První městská část připravila vyhlášku o zákazu vjezdu do části Starého Města v okolí Pařížské. Kromě dopravní obsluhy tam mezi desátou večer a šestou ráno nebude smět žádné motorové vozidlo. Opatření vzniklo v reakci na stížnosti místních na hluk v nočních hodinách. Veřejnost se teď k vyhlášce může vyjádřit.

Zákaz Praha 1 zavedla už loni v listopadu,odbor pozemních komunikací a drah Hlavního města Prahy je ale zrušil. „Nyní jsme návrh s magistrátem předem projednali a následně upravili podle jeho připomínek,“ uvedl v tiskové zprávě radní Prahy 1 pro dopravu Vojtěch Ryvola (bez p.p.). Podle něj je ale opatření v principu stejné jako loni.

Vyhláška se týká ulic Králodvorská, Dlouhá, Soukenická, Kozí, Pařížská, Břehová, Revoluční, Dvořákovo nábřeží a 17. listopadu, kam od desíti večer do šesti ráno nebudou smět žádná motorová vozidla kromě dopravní obsluhy.

‚‚Cílem opatření je snížit hluk v nočních hodinách, na který si obyvatelé této rezidenční oblasti dlouhodobě stěžují,“ vysvětlila starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (TOP 09).

Dokument teď vyvěší na úřední desce městské části, aby se k němu mohla vyjádřit veřejnost. Vyhláška by po případných odvoláních mohla nejpozději začít platit v polovině letošního roku.


 

Ohodnoť článek

Foto Vojtěch Ryvola

Štítky doprava, noční vjezd, Praha, zákaz, Staré Město, hluk, vyhláška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 1 dokončila vyhlášku o omezení nočního provozu. Vyjádřit se k ní teď může veřejnost  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.