Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na metro upozorňuje nový svítící poutač. Má pomoci hlavně turistům

Lidé procházející Palackého náměstím si mohou všimnout nového netypického poutače, který je na sloupu. Krychle s logem pražského metra označuje vstup do stanice Karlovo náměstí. Má pomoci hlavně lidem, kteří se ve městě nevyznají.

Označení je umístěno v přední části Palackého náměstí, před vstupem do stanice Karlovo náměstí. Ve výšce asi pěti metrů je na sloupu černožlutá krychle s logem metra. V noci pak logo i žlutá část svítí, aby bylo vidět i z dálky.

Pilotní prvek je součástí projektu Čitelná Praha, v rámci kterého se mění označení informačního systému hromadné dopravy v hlavním městě. Cestující nový design mohou vidět například ve stranici metra Palmovka.

Stanice metra Palmovka dostala jako první nové značení

Cestující na stanici metra Palmovka provázejí informační cedule v novém provedení. Písmo v bílé barvě na černém podkladu má zlepšit orientaci a design bude postupně zaveden do všech stanic. Nesouhlas či připomínky budou lidé moci sdílet v online...

Pražská integrovaná doprava o poutači informovala na sociálních sítích a hned se na ni snesla kritika o nepraktickém umístění. Lidem se nelíbí, že není přímo u vstupu.

„Smyslem toho sloupu není označit konkrétní vstup do metra, ale zajistit, aby byla stanice viditelná zdálky, hlavně pro ty, kteří se v okolí nevyznají. Abyste například když jdete po nábřeží už předem viděl, že tady je metro. Jakmile jste poblíž, najít vstup už problém není,“ vysvětlil PID na Twitteru.

VIZUALIZACE: V Praze bude nový navigační systém. Testovat se začne už v létě

Loni v září vyhlásil Regionální organizátor pražské integrované dopravy mezinárodní soutěž na novou podobu jednotného informačního systému pro veřejnou dopravu a prostranství hlavního města Prahy. Vítězný návrh má na svědomí český tým ve složení...

Blíž k eskalátorům také být nemůže. „S tím nesouhlasí dopravní podnik kvůli bezpečnosti a riziku shlukování lidí hned za eskalátorem,“ uvedl PID.

Pražská integrovaná doprava chce postupně osazovat i další stanice a vyzívá veřejnost, aby posílala tipy na ty, u kterých je to potřeba nejvíc.

Ohodnoť článek

Foto Pražská integrovaná doprava, Eva Hradilová

Štítky metro, Pražská integrovaná doprava, poutač, design, Čitelná Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na metro upozorňuje nový svítící poutač. Má pomoci hlavně turistům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.