Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náměstek pro zdravotní péči Aleksi Šedo končí na ministerstvu zdravotnictví

Náměstek pro zdravotní péči Aleksi Šedo, který nastoupil loni 1. září, dnes skončil na ministerstvu zdravotnictví. Informoval o tom na twitteru ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Podle ministra se nesetkaly jejich představy o fungování sekce zdravotní péče. Od začátku roku jde již o druhého náměstka, který z ministerstva odchází. Minulý týden odešla také Alena Šteflová, a to po aféře, kdy se ve Státním zdravotním ústavu (SZÚ) nechala s manželem přednostně naočkovat proti koronaviru.

Šedu si vybral bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Šeda, kterému končilo funkční období jako děkanovi 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, si jako náměstka vybral loni v létě tehdejší ministr Adam Vojtěch (za ANO). Společně působili necelý měsíc, Vojtěch 21. září rezignoval a nahradil ho Roman Prymula. Ten působil jako ministr do 23. října. Odejít musel poté, co v deníku Blesk vyšla jeho fotografie, jak vychází z restaurace na Vyšehradě, která měla být tou dobou kvůli vládním protiepidemickým opatřením zavřená.

Od té doby resort opustili tři náměstci. Po odchodu Vojtěcha odešel z úřadu také jeho politický náměstek Filip Vrubl. Blatný se na odchodu dohodl také s bývalým prezidentem České lékárnické komory Lubomírem Chudobou, který nastoupil za Prymuly. Skončit musela před týdnem kvůli svému očkování také politická náměstkyně Šteflová.

Rezignoval také ředitel SZÚ Březovský či koordinátor očkování Blahuta

V souvislosti s očkováním rezignoval také v polovině ledna ředitel Státního zdravotního ústavu Pavel Březovský. Jeho ústav dostal před koncem roku téměř tisíc dávek vakcíny, kterou tam byli kromě asi 450 zaměstnanců očkovaní také jejich příbuzní a další osoby, které nespadaly do prioritních rizikových skupin.

Naopak ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek si očkování před správní radou složenou z nominantů politických stran, většinou poslanců, obhájil. Uvedl, že chtěl chránit své okolí a vakcínu mu doporučil jeho praktický lékař kvůli „určité diagnóze“, konkrétnější ale být nechtěl.

V pondělí rezignoval také koordinátor očkování na ministerstvu zdravotnictví Zdeněk Blahuta. Bývalý ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Blahuta nastoupil v prosinci. Svůj odchod odůvodnil zdravotními důvody a nahradila ho ministerská úřednice Kateřina Baťhová, která dosud na ministerstvu působila jako ředitelka odboru mezinárodních věcí a EU.

Národní koordinátor pro očkování složil funkci. Jsem strašně rád, že je to za mnou, řekl

Národní koordinátor očkování proti covidu-19 Zdeněk Blahuta končí ve své funkci. Zprávu oznámilo ministerstvo zdravotnictví na svém twitteru. Blahutu nahradí Kateřina Baťhová, která dosud na ministerstvu působila jako ředitelka odboru...

Ohodnoť článek

Foto Česká televize

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, personální, Šedo, zdravotnictví, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Aleksi Šedo, Státní zdravotní ústav, Jan Blatný, Adam Vojtěch, ANO 2011, očkování, Twitter, Zdeněk Blahuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek pro zdravotní péči Aleksi Šedo končí na ministerstvu zdravotnictví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.