Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti v parku Dlážděnka se hřiště jen tak nedočkají. Výstavbu brzdí žaloba

Park Dlážděnka v Libni prošel první fází revitalizace už v červenci minulého roku, měla následovat jeho kolaudace a výstavba dětského hřiště. K tomu ale nikdy nedošlo, byla totiž podána správní žaloba a teď se čeká na rozhodnutí soudu nebo možnou dohodu. Rodiče místních dětí už sice na internetu podepisují petici za jeho okamžité obnovení, podle radnice Prahy 8 to ale není možné.

„Do rozhodnutí soudu nelze přistoupit ke kolaudaci první etapy"

Dlouho očekávaná revitalizace začala v únoru minulého roku a měla trvat do konce května. Praha 8 v první etapě nechala provést sadové a parkové úpravy, instalovala nový mobiliář, opravila cesty. Z května se odhadovaný konec protáhl na červen a nakonec bylo hotovo koncem července. Slibovaný návrat dětského hřiště se ale nekonal.

To měli vybudovat v rámci druhé etapy. „Součástí druhé etapy bude vybudování zcela nového oploceného dětského hřiště. Soutěž na jeho zhotovení spustíme po kolaudaci první etapy, kterou očekávám pokud možno začátkem září,“ informoval v září minulého roku v radničních novinách starosta Ondřej Gros (ODS).

Jenže ke kolaudaci vůbec nedošlo.

„Protože lidé z blízkého okolí parku podali správní žalobu, nelze do rozhodnutí soudu přistoupit ke kolaudaci první etapy a tím ani nejde obnovit dětské hřiště v parku. Příprava výstavby dětského hřiště tedy bude pokračovat v závislosti na rozhodnutí soudu či na dosažení dohody se stěžovateli,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny mluvčí Osmičky Martin Šalek.

Parku Dlážděnka po první fázi revitalizace chybí dětské hřiště. Rodiče se ptají, kdy se ho konečně dočkají

Revitalizace parku Dlážděnka probíhá od února a minulý týden skončila první fáze. Místo s jedinečnou vyhlídkou na Prahu má za sebou terénní úpravy, místním ale stále chybí slíbené dětské hřiště. Některým se také zdá, že je v parku zbytečně moc...

Rodiče chtějí vrátit aspoň staré prolézačky

Rodiče dětí z okolí už ale ztratili trpělivost a na internetu podepisují petici za okamžité obnovení hřiště v parku.

„Děti si vlastně už skoro čtvrtý rok (2 roky covid, rok rádoby rekonstrukce a tenhle rok už je březen a stále nic) nemají kde hrát. Hřiště, které je 20min odtud, a tudíž věčně přeplněn, rozhodně není vhodné pro děti do 4 let. Stačilo by přeci aspoň vrátit herní prvky, které zde byly již před rekonstrukcí a neměly žádnou vadu,“ popsala na stránce petice její zakladatelka Lucie Čeloudová.

Jenže ani dočasné navrácení odstraněných prolézaček teď podle městské části není možné. „Městská část Praha 8 samozřejmě chce stavbu dokončit a také chce, aby v parku bylo umístěno dětské hřiště. Musí však respektovat zákony a předpisy. Bez kolaudace městská část nesmí v tomto prostoru umístit ani provizorní dětské hřiště,“ vysvětlil Šalek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Park Dlážděnka z.s.

Štítky žaloba, dětské hřiště, kolaudace, Libeň, Martin Šalek, Ondřej Gros, Dlážděnka, park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Valasek

Dobry den. Domnivam se, ze pripadna zaloba NEMA odkladny ucinek na dokonceni revitalizace parku, ani na souvisejici kolaudaci, a uz vubec ne na dokonceni detskeho hriste. To je dle meho nazoru zasadni informace, kterou by se Vas clanek mel zabyvat a pracovat s ni. Dekuji.

Úterý, 14. března 2023, 21:08Odpovědět

Děti v parku Dlážděnka se hřiště jen tak nedočkají. Výstavbu brzdí žaloba  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.