Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VÁNOCE NA OSMIČCE: Pět stromů, tři kluziště a hokej pro dobrou věc

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Osmá městská část pokračuje v tradicích a stejně jako minulý rok nechala ozdobit pět vánočních stromů, tři veřejná kluziště, adventní koncerty a charitativní hokejový zápas.

První vánoční strom v Česku byl v Libni

Na své vánoční stromy je Osmička hrdá, hlavně na ten v Libni na Elsnicově náměstí. Tam byl totiž v roce 1812 ozdoben vůbec první vánoční strom v Česku a Praha 8 v této tradici pokračuje. Kromě toho libeňského radnice ještě nechala ozdobit jeden v Karlíně a další v Krakově. Jsou to smrky, které mají kolem třinácti metrů a darovali je občané. Další dva smrky, na Ládví a u Základní školy Glowackého jsou rostlé.

Strom na Karlínském náměstí.

Všechny rozsvítili koncem listopadu. Už 21. listopadu ten v Karlíně a v průběhu dalších čtyř dní ostatní.

Navýšení výdajů na světelné prvky se městská část bát nemusela. „Světelnou výzdobu energetická krize neomezila, ceny jsou pro letošek vysoutěžené a ve stejné výši jako vloni, takže v rozpočtu na to byly připraveny prostředky,“ sdělil redakci Pražské Drbny mluvčí osmé městské části Martin Šalek.

VÁNOCE NA JEDNIČCE: Stromy, bruslení a návrat k tradicím přerušených covidem

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 1 pro své obyvatele i návštěvníky rozsvítila hned několik stromů a k dispozici jsou jim trhy na několika místech...

VÁNOCE NA DVOJCE: Trhy s atmosférou, stromečky od dětí a bruslení pod Nuselákem

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 2 pro své obyvatele i návštěvníky připravila vánoční trhy, adventní koncerty i kluziště. Letos poprvé se bruslí v...

Bruslí se na třech místech

Každé úterý pořádá Osmička v obřadní síni Libeňského zámku koncerty. Dnes od sedmi večer zazpívá Magdalena Kulhanová a na klavír zahraje Boris Krajný. Vstupné je sto korun.

V městské části fungují tři veřejná kluziště. V Bohnicích u Základní školy Glowackého, v Libni u Löwitova mlýna a v Kobylisích v areálu Koupaliště Ládví. Vstupné je 60 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma.

 

Led v Bohnicích už vyzkoušeli i hokejisté, v rámci charitativního zápasu si to v přátelském duchu rozdali sportovci Severního větru Bohnice a redaktoři České televize. Výtěžek akce šel ve prospěch patnáctiletého parahokejisty Lukáše Knapky.

 

V Karlíně se v neděli konají trhy

Další vánoční charitativní akce se koná i dnes, v libeňském Kostele svatého Vojtěcha, kde se v koncertu představí žáci Základní školy Palmovka. Vybrané peníze poputují kostelu.

VÁNOCE NA ŠESTCE: Bruslení zdarma, pět vánočních stromů a dva týdny koncertů

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Šestka se může pochlubit pěti vánočními stromy, bohatou světelnou výzdobou a kulturním programem, který potrvá dva týdny.

VÁNOCE NA SEDMIČCE: Skromnější výzdoba, stromy ozdobené dětmi a koncert v kostele

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Radnice Prahy 7 připravila oproti jiným městským částem o něco skromnější vánoční oslavy, setří náklady i energie. Slavnostně...

Adventní trhy pořádá Osmička na Karlínském náměstí a to každou neděli od jedenácti do šesti do večera. Kromě nákupů si lidé užijí i dílny nebo hudební vystoupení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 8, Karel Ptáček

Štítky vánoce, koncert, bruslení, Praha 8, stromy, osvětlení, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA OSMIČCE: Pět stromů, tři kluziště a hokej pro dobrou věc  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.