Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VÁNOCE NA DVOJCE: Trhy s atmosférou, stromečky od dětí a bruslení pod Nuselákem

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 2 pro své obyvatele i návštěvníky připravila vánoční trhy, adventní koncerty i kluziště. Letos poprvé se bruslí v novém volnočasovém areálu Jammertal v parku Folimanka. Přečtěte si, jaké jsou Vánoce na Dvojce.

Na náměstí Míru stojí malé stromečky, které zdobily děti

Hlavním vánočním stromem městské části Prahy 2 je už tradičně umělý strom, který stojí na náměstí Míru přímo před kostelem svaté Ludmily. Jeho rozsvícení proběhlo 27. listopadu v rámci Adventního zastavení u Ludmily.

Na stejném místě se kromě několika stánků trhovců a velkého stromu nachází také spousta malých vánočních jehličnanů, které začátkem prosince ozdobily děti ze škol a školek Prahy 2.

Stromky budou náměstí zdobit až do Nového roku a ty nejkrásnější budou moci obdivovat i návštěvníci baziliky svaté Ludmily. „I letos si daly děti záležet, ozdoby se jim moc povedly a krásu stromečků tak můžete obdivovat po celý advent,“ píše se na webu Prahy 2.

Trhy na náměstí Míru nabízejí příjemnou atmosféru

Na náměstí Míru probíhají vánoční trhy, které nejsou přeplněné turisty a nabízejí příjemnou atmosféru, kterou si užijí i obyvatelé Prahy, nikoliv jen návštěvníci. Kromě několika stromů tam lidé mohou obdivovat také betlém s jesličkami. Lidé mohou v oranžovém kontejneru nechat dary pro opuštěná zvířata z útulků.

Vánoční trhy na náměstí Míru a na Tylově náměstí jsou otevřeny denně od desáté hodiny dopolední do osmé hodiny večerní, a to až do 24. prosince. Lidé si mohou koupit tradiční vánoční produkty, ozdoby, keramické betlémy, dřevěné hračky, výrobky z ovčího rouna, umělecké šperky a tradiční pochutiny.

Praha 2 láká na adventní koncert

Praha 2 letos láká na sérii adventních koncertů, z nichž poslední zavede posluchače 15. prosince do kostela sv. Václava na Zderaze. Posluchači se mohou těšit na vystoupení Sylvy Čmugrové (mezzosoprán), Přemysla Kšicy (varhany) a Ladislava Horáka (akordeon). V jejich podání zazní skladby G. F. Händela, Ch. W. Glucka, G. Giordaniho, A. Dvořáka, J. S. Bacha, F. Schuberta, A. Piazzolly, K. Steckera, F. M. Bartholdyho. Koncertem posluchače provede Zdeněk Hazdra. Koncert je už tradičně zdarma.

VÁNOCE NA JEDNIČCE: Stromy, bruslení a návrat k tradicím přerušených covidem

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 1 pro své obyvatele i návštěvníky rozsvítila hned několik stromů a k dispozici jsou jim trhy na několika místech...

VÁNOCE NA ŠESTCE: Bruslení zdarma, pět vánočních stromů a dva týdny koncertů

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Šestka se může pochlubit pěti vánočními stromy, bohatou světelnou výzdobou a kulturním programem, který potrvá dva týdny.

Poprvé se bruslí pod Nuselským mostem

„K adventu na Dvojce patří nejen kulturní a společenské akce, ale i sportovní vyžití. Po předchozích úspěšných sezónách proto znovuotevíráme kluziště v Grébovce a premiérově spouštíme provoz kluziště v novém volnočasovém areálu Jammertal v parku Folimanka. Věřím, že díky své lokaci si najde rychle své příznivce zejména z Podskalí nebo Nuslí,“ uvedl na webu Dvojky místostarosta Jan Korseska (ODS).

V Praze 2 se letos bruslí od 1. prosince. První ledovou plochu mohou zájemci navštívit v Havlíčkových sadech, tedy v Grébovce, druhou v parku Folimanka. Vstupné na obě kluziště stojí 50 korun, děti do šesti let bruslí zadarmo. Na místě je možné si půjčit brusle za 80 korun nebo si své vlastní nechat nabrousit. Otevřeno by mělo být každý den od 9 do 21 hodin, a to až do konce února.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 2

Štítky Vánoce, strom, advent, náměstí Míru, Praha 2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA DVOJCE: Trhy s atmosférou, stromečky od dětí a bruslení pod Nuselákem  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.