Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šestka zajistí žákům bezpečnou cestu do tříd. Na hodinu vytvoří v ulici Nechanského pěší zónu

Radnice Prahy 6 se rozhodla u základní školy Na Dlouhém lánu ve Vokovicích ráno vždy na jednu hodinu zřídit školní ulici s pěší zónou. Děti tak po cestě do lavic nebudou ohrožovat auta.

Osvědčená taktika

Ulice Nechanského, ze které se do školy vchází, se promění od pondělí 4. dubna každé ráno od půl osmé do půl deváté. Toho využijí nejen školáci, ale i rodiče a děti sousedních mateřských školek Čtyřlístek a Na Dlouhém lánu. Zákaz vjezdu oznámí dopravní značky a vymezí dopravními kužely.

Podle radnice docházelo ráno v ulici k chaotickým a rizikovým situacím způsobeným auty, kterými rodiče děti do školy vozili. Rozhodla se tak pro krok, který už se osvědčil u jiné instituce v městské části.

„Jde již o druhou školní ulici v Praze 6. První vznikla v loňském školním roce při základní škole Na Hanspaulce a po skončení zkušebního provozu se většina rodičů vyslovila pro trvalou úpravu. Věřím, že i u této školy dopravní omezení povede ke zklidnění provozu a většímu bezpečí pro děti,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta pro oblast dopravy Jiří Lála.

Změnu chtěli rodiče i děti

Na situaci se nejprove škola dotazovala samotných dětí i rodičů. Výsledky ankety ukázaly, že skoro polovina dětí považuje ranní provoz před školou za nepříjemný, 58 procent rodičů by uvítalo bezpečnější cesty pro pěší a skoro stejný počet rodičů také zklidnění dopravy v bezprostředním okolí školy. Ulice Nechanského byla jedním z nejčastěji zmiňovaných míst, která děti označily jako nebezpečná.

Pro rodiče, kteří děti přivezou autem, budou vyhrazena parkovací stání v ulici Na Dlouhém lánu, nebo budou moci využít volné parkovací kapacity v okolí.

Ohodnoť článek

Foto Praha 6

Štítky praha 6, škola, pěší zóna, ulice, bezpečnost, auta, Praha, Vokovice, Čtyřlístek, Jiří Lála, Hanspaulka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestka zajistí žákům bezpečnou cestu do tříd. Na hodinu vytvoří v ulici Nechanského pěší zónu  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.