Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nový dům se samoobsluhou v Praze 6 by měl být dokončen příští rok

Nový dům na Vítězném náměstí v Praze, který staví společnost Penta Real Estate, by měl být hotov koncem příštího roku. Spodní patro by mělo patřit Praze 6 a radnice tam plánuje otevřít samoobsluhu. Sdělil to nový starosta Prahy 6 Jakub Stárek (ODS).

Radnice chce podle něho mít z pozemku trvalý příjem, aby mohla financovat běžné aktivity v Praze 6, jako jsou například školní akce nebo podpora sportu.

„Máme uzavřenou opční smlouvu, že získáme celé spodní patro. O využití této opce jsme už požádali. V průběhu roku by pak mělo dojít k dokončení té stavby a mohla by se tam tedy otevírat naše první velká městská samoobsluha,“ řekl Stárek. Podle něj by tam měly vzniknout i další obchodní prostory, ty bude ale připravovat investor.

Konsorcium developerů koupilo pozemky o rozloze 20.122 metrů čtverečních, tedy převážnou část zastavitelné plochy tzv. čtvrtého kvadrantu Vítězného náměstí mezi ulicemi Evropská a Jugoslávských partyzánů, zhruba za miliardu korun v listopadu 2021. Ředitel komerční výstavby společnosti Penta Real Estate Pavel Streblov tehdy avizoval, že by měla vzniknout polyfunkční zástavba, jejíž realizaci developeři předpokládají do roku 2028.

Vítězné náměstí vzniklo v roce 1925 a od té doby mělo několik názvů, například v letech 1952 až 1990 se jmenovalo Říjnové revoluce. Mezi Pražany se pro něj nicméně vžil název „Kulaťák".

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Prague.eu

Štítky ČR, reality, stavby, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový dům se samoobsluhou v Praze 6 by měl být dokončen příští rok  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.