Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha 3 jedná s Viktorií Žižkov o prodeji fotbalového stadionu

Druholigový fotbalový klub Viktoria Žižkov a její nový majitel Martin Louda oslovili Prahu 3 s nabídkou na odkup žižkovského stadionu, který vlastní městská část. Radnice nabídku zvažuje. Novinářům to řekl starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09). Louda podle něj chce prodej uskutečnit co nejdříve, navrhovaný červnový termín však Ptáček považuje za nereálný.

Starosta řekl, že majitel nabízí odkup stadionu za odhadní cenu s tím, že se zaváže stadion zachovat a výrazně do něj investovat. Ptáček potvrdil, že Louda je ochoten se zavázat k pokutě 50 milionů korun v případě, že by naplánované investice nestihl v termínu. Podle starosty však zatím rozhodnutí nepadlo. "Nechci predikovat, jestli prodáme, či neprodáme," řekl.

Viktorka je přirozená součást Žižkova, fotbal by u nás měl zůstat, říká starosta Prahy 3 Jiří Ptáček

Klubu FK Viktoria Žižkov hrozí ztráta profesionální licence. Klub, který hraje druhou nejvyšší soutěž, musí do konce května předložit Fotbalové asociaci ČR plány na úpravy nevyhovujícího stadionu, který je ve vlastnictví Prahy 3. Na radnici...

Ptáček dodal, že i když klub na prodej z důvodu tlaku Fotbalové asociace České republiky (FAČR) spěchá, navrhovaný termín letos v červnu je z hlediska samosprávy neuskutečnitelný. "Nelze prodávat fotbalový stadion během 14 dnů," řekl. Dodal, že i kdyby se na prodeji dohodla politická reprezentace v Praze 3, s ohledem na vysokou hodnotu majetku by o něm muselo hlasovat i zastupitelstvo Prahy. Nyní je podle Ptáčka důležité dojednat prodloužení licence pro Viktorii Žižkov, kterou může FAČR klubu kvůli nevyhovujícímu stadionu odebrat.

Aby stadion dostál požadavkům asociace, podle Ptáčka je do něj potřeba investovat asi 50 milionů korun. Dodal, že městská část do něj od roku 2016 investovala 23 milionů a Louda je podle svých slov ochoten vložit do stadionu stamiliony korun.

Konec piva a klobásy v 10:15? Viktorce Žižkov hrozí ztráta licence, když neopraví stadion

Netahal jsem fotbal na Žižkově z bahna, abychom se teď museli stěhovat pryč, jsme tu doma a chceme tu hrát, uvedl majitel FK Viktoria Žižkov Martin Louda, které hrozí ztráta profesionální licence. Klub, který hraje druhou nejvyšší soutěž, musí do...

Žižkovská radnice podle starosty ustanovila pracovní skupinu, které se účastní zástupci městské části, klubu, fanoušků a správy stadionu. Radnice nyní posuzuje možné varianty, z čehož by mohla vyplynout protinabídka. Zásadní podle Ptáčka je, aby se neobjevily snahy stadion zrušit a postavit na jeho místě něco jiného. "Je pro nás důležité vymyslet takový postup, aby tam ten fotbalový stadion vždycky zůstal," řekl a dodal, že Viktorka je jedním ze symbolů Žižkova.

Louda je majitelem klubu od ledna. S předchozími majiteli měla městská část problémy, s klubem se i soudila kvůli neuhrazenému nájmu. Podle starosty nový majitel všechny dluhy vůči městské části uhradil.

Autoři | Foto FK Viktoria Žižkov

Štítky Sport, fotbal, správa, reality, druhá, Žižkov, stadion, Praha, FK Viktoria Žižkov, Jiří Ptáček, fotbalový stadion, městská část, TOP 09, Fotbalová asociace České republiky, FC Viktoria Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 3 jedná s Viktorií Žižkov o prodeji fotbalového stadionu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.