Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Konec piva a klobásy v 10:15? Viktorce Žižkov hrozí ztráta licence, když neopraví stadion

Netahal jsem fotbal na Žižkově z bahna, abychom se teď museli stěhovat pryč, jsme tu doma a chceme tu hrát, uvedl majitel FK Viktoria Žižkov Martin Louda, které hrozí ztráta profesionální licence. Klub, který hraje druhou nejvyšší soutěž, musí do konce května předložit Fotbalové asociaci ČR plány na úpravy nevyhovujícího stadionu. Ten je stále ve vlastnictví Prahy 3.

Nevyhovující stav tribuny, chybějící ošetřovna i nedostatek parkovacích míst

Podnikatel Martin Louda se stal novým majitelem Viktorky na konci ledna. Od té doby uhradil všechny dluhy klubu, ale stadion v Seifertově ulici nadále představuje velký problém.

Fotbalisté Viktorky Žižkov hrají své domácí zápasy tradičně v neděli v 10 hodin a 15 minut dopoledne.

Licenční komise majiteli stadionu potažmo majiteli klubu vytýká nevyhovující stav jižní tribuny, absenci velkoprostorové tabule, absenci kamerového systému, monitoringu, nedostatečnou kapacitu toalet, chybějící ošetřovny pro diváky i rozcvičovací prostory pro hráče a v neposlední řadě absence parkovacích míst.

Městská část na masivní opravy nemá peníze

„Všichni musí okamžitě začít konat. Nutné opravy musí bezodkladně provést buď radnice, coby vlastník, nebo klub. S ohledem na fanoušky nesmíme připustit variantu, že stadion nezachráníme.“ uvedl na klubovém webu majitel Viktorky Martin Louda.

Situací se zabývá i radnice Prahy 3, které Louda poslal nabídku. Tu teď konzultuje pracovní skupina. „Celou situaci tedy intenzivně řešíme, v tuto chvíli ale skutečně nelze predikovat, jak to dopadne," citoval server iDNES.cz mluvčí městské části Michaelu Luňáčkovou, podle níž Praha 3 nemá finanční prostředky na tak masivní opravy stadionu.

Louda je připraven okamžitě investovat do rekonstrukce, jejíž cenu odhadl na 50 milionů korun. „Této variantě musí ovšem předcházet dohoda o odprodeji stadionu. Tak obří investice nelze provádět do cizího majetku, to je snad každému jasné," dodal Louda.

Foto Facebook FK Viktoria Žižkov

Štítky fotbal, licence, Žižkov, stadion, Praha, FK Viktoria Žižkov, Fotbalová asociace České republiky, FC Viktoria Plzeň, oprava, pivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec piva a klobásy v 10:15? Viktorce Žižkov hrozí ztráta licence, když neopraví stadion  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.