Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pražští policisté pátrají po mužích, kteří platili odcizenými platebními kartami

Pražští policisté pátrají po mužích, kteří platili odcizenými platebními kartami. Karty ukradl v pražských Řepích ze zaparkovaného auta již začátkem září neznámý pachatel. Policie nyní žádá o pomoc s dopadením zloděje karet i mužů, kteří jimi platili za svou útratu.

Kartami nemusel platit zloděj peněženky

Na začátku září začali policisté vyšetřovat krádež platebních karet a dokladů, ke které došlo v pražských Řepích. „Neznámý pachatel se koncem léta vloupal do zaparkovaného vozidla, ze kterého odcizil peněženku s platebními kartami i doklady. Majiteli vozidla tak vznikla škoda přesahující třicet tisíc korun,” sdělil tiskový mluvčí policie Richard Hrdina s tím, že policisté následně museli začít s vyšetřováním plateb odcizenými kartami.

Policisté po krádeži zajistili kamerové záznamy, na kterých jsou zachyceni dva muži, kteří ukradenými kartami platili za svou útratu. Zda je jedním z mužů zločinec, který poškozenému majiteli auta v Řepích ukradl celou peněženku s osobními věcmi, není jisté.

Muž ukradl v Praze BMW za milion a půl. Když ujížděl policii, naboural čtyři auta

Muž v Praze ukradl auto v hodnotě přesahující jeden a půl milionu korun, kriminalisté ho vypátrali během jednoho dne. Když ho pronásledovali, muž s autem havaroval a při nehodě naboural čtyři auta. Šestadvacetiletý muž teď čeká ve vazbě na soud,...

Jeden z mužů byl na kameře zachycen v džínách, druhý v teplákovce

První z mužů, které zachytila bezpečnostní kamera v jednom z vestibulů pražského metra, byl oblečen do tmavě modrých riflí, tmavé mikiny s nápisem East Side a na nohou měl světle modré boty značky Mizuno. Jednalo se o hubeného muže ve věku kolem čtyřiceti let. Druhý muž byl ve věku kolem třiceti let, střední postavy, na hlavě měl vystříhaný takzvaný ostrůvek a byl oblečený do šedé teplákovky a přes rameno měl černou příruční tašku.

„Pachateli krádeže hrozí v případě dopadení a odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi. Dva roky odnětí svobody hrozí i oběma zachyceným mužům na kamerových záznamech,” dodal Hrdina.

Bizarní krádež v Holešovicích. Řidič vykládal pivní sudy, mezitím ho okradl zloděj

Pražští policisté pátrají po zloději, který se koncem listopadu vloupal do nákladního auta, ze kterého řidič v době krádeže skládal sudy s pivem. Muž rozbil okénko u nákladního auta a z kabiny řidiče ukradl ledvinku s osobními věcmi. Pokud...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, pátrání, krádež, platební karty, zloděj, Praha, platební karta, Řepy, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští policisté pátrají po mužích, kteří platili odcizenými platebními kartami  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.