Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Muž ukradl v Praze BMW za milion a půl. Když ujížděl policii, naboural čtyři auta

Muž v Praze ukradl auto v hodnotě přesahující jeden a půl milionu korun, kriminalisté ho vypátrali během jednoho dne. Když ho pronásledovali, muž s autem havaroval a při nehodě naboural čtyři auta. Šestadvacetiletý muž teď čeká ve vazbě na soud, který ho může poslat až na osm let do vězení.

V autě, do kterého se zloděj vloupal, našel klíčky od BMW

Minulý čtvrtek ráno se šestadvacetiletý muž vloupal do auta zaparkovaného v ulici Vojtěšská v Praze 1. Z auta si odnesl několik hodnotných osobních věcí a také klíčky od jiného auta. „Tímto vloupáním způsobil škodu za necelých třicet tisíc korun. Ihned po krádeži procházel ulicí a zkoušel, ke kterému autu odcizené klíče patří a ve chvíli, kdy se mu otevřelo zaparkované BMW, tak do něj nasedl a s autem za více než jeden a půl milionu korun odjel,“ popsal pokračování případu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Kriminalisté začali po muži intenzivně pátrat, z kamerových záznamů dohledávali, kudy se v kradeném autě vydal. Když zjistili přibližnou polohu auta, vydali se ho hledat přímo na místo. „Krátce před třetí hodinou ranní si v ulici Újezd povšimli projíždějícího vozidla, které přesně odpovídalo popisu kradeného. Jediné co trochu nesedělo, byla registrační značka. Lustrací zjistili, že registrační značky, které byly na projíždějícím vozidle osazeny, jsou v systémech PČR vedeny jako kradené. Tím se jim potvrdilo, že se s největší pravděpodobností jedná o hledané vozidlo a z tohoto důvodu se ho rozhodli za pomoci služebního vozidla velitele policie v barevném provedení zastavit,“ uvedl Hrdina.

Zloději hrozí až osm let ve vězení

Řidič zastavit nehodlal a začal ujíždět ulicí Milady Horákové. V levotočivé zatáčce na kluzké silnici nezvládl řízení a naboural do čtyř zaparkovaných aut. Šestadvacetiletý řidič a jeho spolujezdkyně skončili na policejní služebně. „Při pozdějším výslechu se muž k oběma krádežím doznal a ukázalo se, že řídil pod vlivem drog a navíc s platným zákazem řízení až do roku 2023,“ dodal mluvčí.

„Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby, kterému soudce vyhověl. Šestadvacetiletý muž tak čeká ve vazbě na soud, který ho může poslat, s ohledem na způsobení značné škody, až na osm let za mříže,“ doplnil Hrdina.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krádež, auto, dopadení, Praha, BMW, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ukradl v Praze BMW za milion a půl. Když ujížděl policii, naboural čtyři auta  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.