Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Muž si zval do pražského bytu ženy na inzerát, pak je sexuálně napadal

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu hledají další poškozené ženy, které v bytě v Praze 6 napadl muž. Přes inzerát nabízel práci asistentky nebo občasné milenky a ty, které se ozvaly, pak zval do bytu. Tam je pak nutil k nedobrovolným sexuálním praktikám.

Muže se podařilo odhalit během akce s krycím názvem Markýz už minulý rok. „Ženy měl vyhledávat pomocí třetích osob v prostředí tzv. „privátů“, popř. prostřednictvím inzerátů, ve kterých byla nabízena práce na pozici asistentky ředitele či práce občasné milenky za finanční odměnu. Takové inzerce byly dostupné zejména na portálech „hyperinzerce.cz“ či „jenprace.cz“,“ popsal na policejním webu mluvčí Jaroslav Ibehej

Vystupoval pod jmény Pavel, Petr Doležal nebo Petr Čermák. Ty, které mu vyhovovaly, zvlak na placenou schůzku a pak do bytu v Praze 6. Právě tam se pak dopouštěl trestných činů v sexuální oblasti. 

Kriminalisté obvinili osm lidí z kuplířství v kauze webu Sex.cz

V souvislosti s provozováním desítek webů inzerujících sexuální služby za peníze obvinila policie osm lidí a jednu firmu z kuplířství a účasti na organizované zločinecké skupině. Dnes o tom na webu Národní centrály proti organizovanému zločinu...

Kriminalisté ztotožnili a vyslechli několik žen, které násilník napadl. Je ale pravděpodobné, že je jich ještě víc, činnosti se totiž dopouštěl dlohodobě. 

Možné oběti se mohou přihlásit na mail ncoz.o2@pcr.cz. „Takové oběti mají právo na důvěrníka, který může být současně zmocněncem oběti, a ten ji v průběhu trestního řízení zastupuje, má právo být přítomen všem vyšetřovacím úkonům, tedy i úkonům, které jsou konány přímo s obětí, a oběť tak není při úkonech sama, ale má oporu ve zvoleném zmocněnci, který hájí její práva. V případě zvlášť zranitelných obětí je taková právní pomoc poskytována bezplatně,“ doplnil Ibehej.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, NCOZ, byt, Praha, pátrání, sexuální, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si zval do pražského bytu ženy na inzerát, pak je sexuálně napadal  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.