Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kriminalisté obvinili osm lidí z kuplířství v kauze webu Sex.cz

V souvislosti s provozováním desítek webů inzerujících sexuální služby za peníze obvinila policie osm lidí a jednu firmu z kuplířství a účasti na organizované zločinecké skupině. Dnes o tom na webu Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) informoval její mluvčí Jaroslav Ibehej. Jako výnos z trestné činnosti kriminalisté zajistili majetek za více než 60 milionů korun. Případ se týká mimo jiné serveru Sex.cz.

Obvinění podle policie získali neoprávněně desítky milionů

Policisté obvinili osm lidí a firmu minulý týden. Název firmy a ani jména obviněných policie nezveřejnila. Lidové noviny ve středu uvedly, že obviněný je podnikatel Andrej Anastasov a jeho sedm spolupracovníků. U jednoho ze zadržených podal státní zástupce podle Ibeheje návrh na vzetí do vazby. Soud mu však nevyhověl a obviněného propustil na základě nahrazení vazby slibem.

„Organizovaným provozováním inzertních webů měly obviněné osoby kořistit z poskytované prostituce, kdy svým jednáním po velmi dlouhou dobu podle našich závěrů měly získat neoprávněný prospěch v řádech několika desítek milionů korun," uvedl mluvčí NCOZ. Skupina podle vyšetřovatelů měla při páchání trestné činnosti dominantní postavení, čehož také údajně zneužívala.

Kuplířství se dopouští ten, kdo přiměje jiného člověka k provozování prostituce nebo z něj má zisk

Zajištěním nástrojů trestné činnosti kriminalisté znepřístupnili více než čtyři desítky inzertních webů nabízejících poskytování sexuálních služeb za úplatu. Jako výnos z trestné činnosti zajistili majetek v hodnotě přibližně 63 milionů korun. Byly to zejména nemovitosti, zlaté slitky, auto a peníze na účtech i v hotovosti.

Podle trestního zákoníku se kuplířství dopouští ten, kdo přiměje jiného člověka k provozování prostituce, nebo má zisk z prostituce provozované jinými. Obviněným hrozí v případě prokázání viny dva roky až deset let vězení.

Policie dnes vyzvala další osoby, které se cítí být psychicky, fyzicky nebo jinak poškozeny v souvislosti s inzercí na serveru Sex.cz či jiných webech propojených s touto doménou, aby se přihlásili na e-mail: ncoz.o2@pcr.cz. Na vyšetřování případu dohlíží Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky sex.cz, kriminalita, kuplířství, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Pche - to jsou žabaři. To u nás, na mostecku jsou jiní kabrňáci - asociální jedinci ze známé komunity tu prodávají i svoje děti, a to už třicet let... :-D Ale to se nesmí říkat; raději se odkloní pozornost vykonstruovanými causami typu V síti, a dál se zametají stopy. O tom, že tu běžně rodí 14-15 dívenky ze stejné komunity si štěbetají vrabci na střeše, ale vykleštěná PČR si nedovolí ani hlesnout. Tak ještě zaklekávat antirouškaře nebo nositele odznáčků na batohu...

Čtvrtek, 19. října 2023, 19:40Odpovědět

Kriminalisté obvinili osm lidí z kuplířství v kauze webu Sex.cz  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.