Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Muž v centru Prahy zaútočil na turistku, bil ji pěstmi a ukradl jí pěněženku

Pražští policisté hledají násilníka, který v centru města surově napadl a okradl turistku. Nejdřív ji požádal o peníze, pak jí chtěl vytrhnout celou peněženku. Když se bránila, bil ji pěstmi do obličeje a udeřil ji židlí. Hrozí mu až deset let vězení.

Turistku hledaný oslovil v pátek 21. dubna kolem osmé večer v Opletalově ulici. Začal ji sledovat cestou k hotelu a ona ze strachu raději změnila trasu. Muž ji pak požádal o peníze.

„Poškozená nakonec svolila s tím, že mu vydá menší částku na jídlo a v momentě, kdy z kabelky vytáhla peněženku, tak ji muž začal surově bít pěstí do obličeje a dalších částí těla. Napadená žena se bránila a proto útočník zintenzivnil svoji agresi, popadl židli ze zahrádky a velkou silou s ní udeřil napadenou, čímž se zmocnil peněženky,“ popsal na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Muž utekl a hned po něm začali pátrat kriminalisté. Během vyšetřování zajistili záznam jak samotného útoku, tak chvíle, kdy procházel nedalekou pasáží.

„Na záznamu má na sobě výrazný klobouček, který však ztratil při útěku, ale výrazným markantem k jeho rozpoznání můžou být výrazné boláky na horním rtu, výrazné sportovní boty a tetování na hřbetu pravé ruky v místě mezi palcem a ukazovákem,“ uvedl Hrdina.

Lidé, kteří ho znají nebo ví, kde se nachází, mohou volat na linku 158. Útočníkovi za čin hrozí až deset let ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, útok, loupež, turistka, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž v centru Prahy zaútočil na turistku, bil ji pěstmi a ukradl jí pěněženku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.