Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Odsouzený muž je po jedenácti letech na útěku konečně v pražském vězení

Kriminalisté předali do jedné z pražských věznic muže, který se před zákonem v zahraničí schovával jedenáct let. Po dlouhém pronásledování ho nakonec zatkli v Senegalu a ve spolupráci s air marshaly ho letecky převezli do hlavního města.

Muže odsoudili za krádež k šesti letům vězení, když na něj ale v roce 2011 vydal příbramský okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu, zmizel.

Pátrání po něm zahájili kriminalisté z Příbrami vedeni  expertem Vladislavem Martincem. Na stopu se mu dostali ještě v České republice, pak i ve Velké Británii, na Kanárských ostrovech a v dalších evropských zemích. Pokaždé se ale na místo dostali příliš pozdě a uprchlík už byl pryč.

K jeho dopadení se nejblíž dostali v roce 2014, když byl údajně zpět v Příbrami a bez dokladů se chtěl ubytovat v hotelu. Z recepce ale znovu utekl.

„Do pátrání se zapojilo i několik policistů z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia. Po prověření několika poznatků  k pobytu v zahraničí i ČR se zatčení přiblížilo v roce 2020, kdy se muž měl objevit znovu v Příbrami a komunikovat s rodinou na sociálních sítích,“ popsal na webu policejní mluvčí David Schön.

Na začátku letošního roku se kriminalistům podařilo ho přesně lokalizovat v západoafrické Gambii. Čekali na vhodný okamžik k zatčení, devětačtyřicetiletý muž jim to ale ulehčil a sám se přihlásil na zastupitelském úřadu v senegalském Dakaru. Tam ho zatkli a na konci října bylo možné ho vydat zpět do vlasti.

V letadle ho doprovázeli experti na zajišťování leteckých eskort a bezpečnosti na palubách air marshalové, kteří ho pak předali policii.

Ohodnoť článek

Štítky policie, pátrání, uprchlík, Senegal, vydání, loupež, Příbram, Česko, Velká Británie, Kanárské ostrovy, Policejní prezidium České republiky, Dakar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Odsouzený muž je po jedenácti letech na útěku konečně v pražském vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.