Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Smrt dvou lidí vypadala jako nehoda. Policie odhalila, že šlo o vraždu

Pražští policisté a hasiči vyjížděli k požáru přístřešku v lesním porostu kousek od ulice K Barrandovu v Praze 5 ve středu 2. března 2022 okolo čtvrté hodiny ráno. V požářišti našli policisté dvě ohořelá lidská těla. Na první pohled případ vypadal jako nešťastná náhoda, ale policisté zjistili, že šlo o dvojnásobnou vraždu.

Případ vypadal původně jako nehoda

Případ vypadal původně jako nehoda, kdy si lidé v noci topili otevřeným ohněm, začalo hořet a oni se již z přístřešku nestačili dostat pryč.

„Případ začali vyšetřovat kriminalisté druhého oddělení druhého policejního obvodu, kterým tyto případy spadají do kompetence ve spolupráci s kolegy z oddělení vražd. Na místě proběhlo standardní ohledání místa požáru a ani policejní pes na vyhledávání akcelerantů hoření nic zvláštního neobjevil. Vše tedy vypadalo na nešťastnou náhodu,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Jan Daněk.

Z nehody se stala dvojnásobná vražda

Když však kriminalisté začali zjišťovat detaily ze života obětí mezi jejich přáteli a známými, došlo k zásadnímu zlomu.

„U výslechu se jim totiž nezdála výpověď bývalého přítele poškozené. Z jeho výslechu totiž vyplynuly určité zásadní rozpory, o kterých obvodní kriminalisté vyrozuměli kolegy z oddělení vražd, a společně pak začali zjišťovat další skutečnosti svědčící o podezření na násilný trestný čin. Následně nashromáždili dostatek indicií k tomu, aby mohli konstatovat, že mají podezření na dvojnásobnou vraždy,“ popsal Daněk.

Policisté se rozhodli podezřelého muže znovu vyslechnout a konfrontovat ho s rozpory v jeho výpovědi a dalšími důkazy. „Při tomto výslechu se muž přiznal a uvedl, že příbytek skutečně zapálil. Důvodem byly partnerské neshody s bývalou přítelkyní, která v chatě přespávala s jiným mužem,“ uvedl mluvčí a doplnil, že osmačtyřicetiletý muž je nyní stíhaný pro trestný čin vražda a hrozí mu až výjimečný trest, protože čin spáchal na dvou osobách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky nehoda, vražda, požár, Praha, havárie, Barrandov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Smrt dvou lidí vypadala jako nehoda. Policie odhalila, že šlo o vraždu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.