Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Očkovací centrum na Vyšehradě dále funguje. Změnilo však provozovatele

Na Vyšehradě v Kongresovém centru bude dále fungovat očkovací centrum. Ode dneška ho bude však provozovat akciová společnost Medicon. Ta se na provozu centra podílí již od jeho vzniku, kdy jej zřídil pražský magistrát. Praha provoz centra ukončila k pátku. Očkování bude pokračovat i nadále, i když v menším rozsahu. Uvedl to mluvčí Prahy Vít Hofman.

Zřídit u Vyšehradu velkokapacitní centrum byl správný krok. Ukazuje to ostatně i počet klientů. Hlavní město to navíc zvládlo i bez zázemí velké nemocnice,“ uvedl pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Zdravotníci v centru aplikovali asi 200 tisíc vakcín

Provoz centra byl zahájen 6. dubna a ukončen k 17. září. Podle pražské radí pro sociální politiku a zdravotnictví Mileny Johnové (Praha Sobě) zde za tu dobu zdravotníci aplikovali asi 200 tisíc vakcín. „Významně tím přispěli k tomu, že v Praze nikdy nechyběla očkovací kapacita, což byl klíčový princip pražské očkovací strategie,“ dodala radní Johnová. Provoz centra mohl fungovat i díky podílu organizací a firem, jako je Český červený kříž, soukromá firma Medicon, Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy nebo Metropolitní zdravotnický servis.

Podívejte se do prostor očkovacího centra v Kongresáku. Očkováno v něm bude až tisíc lidí denně

Dnes odpoledne bylo představeno Metropolitní očkovací centrum zřízené Magistrátem hlavního města Prahy. Ve fotogalerii se podívejte, jak to vypadá v prostorách velkokapacitního očkovacího centra, které se nachází v Kongresovém centru Praha....

Zdravotníci budou ode dneška očkovat v Kongresovém centru dospělé a starší 12 let v nových prostorách. Provozní doba bude v pondělí a ve středu od 8:00 do 16:30 hodin a v úterý a čtvrtek od 12:00 do 20:00 hodin. Podle mluvčího magistrátu se předpokládá kapacita asi sto klientů denně a navýšení kapacity bude možné podle potřeby.

Jednu dávku očkování má za sebou 0,764 milionu z 1,14 milionu Pražanů. V očkovacích místech v hlavním městě bylo lidem podáno 2,14 milionu dávek vakcíny. Informace vyplývají z aktuálních údajů datové platformy Golemio.

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky ČR, koronavirus, správa, Praha, očkování, Vyšehrad, MEDICON a.s., Vít Hofman, Pražský magistrát, vakcína, zdravotnický pracovník, Milena Johnová, Zdeněk Hřib, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum na Vyšehradě dále funguje. Změnilo však provozovatele  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.