Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

VIDEO: Seniorka přecenila síly a uvízla na skále. Dolů jí pomohli policisté a hasiči

Teplé zářijové počasí vylákalo na výlet do Divoké Šárky devadesátiletou ženu, která vyšplhala na vrchol skály. Na cestu zpět už ale neměla sílu, zavolala proto na pomoc policii. Ti ji spolu s hasiči snesli dolů a předali záchranářům.

Žena se do přírodní rezervace Divoká Šárka vydala v neděli 1. září časně ráno, chtěla pak stihnout i představení opery. Podařilo se jí vylézt až na samotný vršek skály, tam ale uvízla. Na cestu dolů už zkrátka neměla sílu. 

Zavolala proto na linku 158 a operační důstojník jí na pomoc vyslal hlídku z místního oddělení i policisty pohotovostní motorizované jednotky. Seniorka je po telefonu navigovala a vysvětlila jim cestu. K tomu i volala o pomoc a všimli si jí kolemjdoucí.

„Již při cestě nahoru nebylo policistům vůbec jasné, jak to žena mohla zvládnout, jelikož se jednalo o velice strmý sráz, po kterém museli policisté často šplhat po čtyřech. Na vrcholku naštěstí zjistili, že paní není nijak zraněná a s policisty začala ihned vtipkovat,“ sdělil na webu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Přijely i dvě jednotky hasičů. Ti ji umístili do plastových nosítek a snesli do údolí. „Tam ji prohlédl přivolaný lékař, který konstatoval, že je naprosto v pořádku, a tak mohla pokračovat ve zdraví ve své cestě na operu,“ dodal Hrdina.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, hasiči, záchranáři, Divoká Šárka, seniorka, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Seniorka přecenila síly a uvízla na skále. Dolů jí pomohli policisté a hasiči  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.