Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Záchranáři na silvestra řešili přes dvě stě událostí. Nechyběla ani zranění pyrotechnikou

Pražští záchranáři měli dvě speciální stanoviště v centru Prahy, během novoročních oslav ale zasahovali po celém městě. Ošetřili lidi zraněné pyrotechnickou, úrazy a zdravotní potíže spojené s konzumací alkoholu a první pomoc poskytli i muži, který spadl do kolejiště metra. Celkem to bylo 229 událostí, o deset procent méně než minulý rok.

Do čtvrt na jednu na Nový rok vyrazili posádky záchranářů k okolo dvaceti případům. V Golemu na Václavském náměstí a stanovišti na Staroměstském náměstí ošetřili dvanáct pacientů, z toho dva poraněné pyrotechnikou. Jeden bude mít podle jejich vyjádření na platfomě X trvalé následky. 

O půl druhé stoupl počet zraněných na 14, z toho čtyři si ublížili rachejtlemi. Výjezdů tou dobou bylo 25.

Pád ze skály, vloupání na benzinku, devět zadržených. Letošní silvestr byl podle policie klidný

I když pražští policisté během novoročních oslav přijali na tísňovou linku skoro tisíc volání, uklidňovali potyčky na ulicích i v domácnostech a řešili vloupání i pád ze skály, byl to podle nich jeden z klidnějších silvestrů.

O hodinou později mluvčí pražských strážníků Jana Poštová nahlásila 25 ošetřených na obou náměstích, deset z nich převezli do nemocnice. Pyrotechnika už měla na svědomí sedm zraněných.

V době ukončení speciálního opatření v centru města, o půl páté ráno, čítal seznam ošetřených 28, v nemocnici skončilo 13 z nich. „Celkově jsme zatím za noční službu řešili 45 případů, které více či méně souvisely s oslavami nového roku,“ uvedla Poštová

Ke skoro padesáti požárům, které souvisely s používáním zábavní pyrotechniky, vyjeli během silvestrovských oslav pražští hasiči. Do půlnoci to bylo sedm zásahů, prvních čtyřicet minut Nového roku jedenáct a pak dalších pětatřicet. Hořela celá...

Byl mezi nimi i asi třicetiletý muž, který ve stanici metra Křižíkova spadl do kolejiště a utrpěl mnohočetná zranění. Na místě ho ošetřili, uvedli do umělého spánku, zajistili mu dýchací cesty a převezli do nemocnice.

V celém městě pomáhali 229krát, což je asi o deset procent menší číslo než minulý rok. „Dominující příčinou výjezdů byly zdravotní potíže nebo úrazy včetně napadení vzniklé v souvislosti s požitím alkoholu, případně pádem,“ doplnila Poštová. 


 

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnická záchranná služba hlavního města

Štítky záchranáři, silvestr, zranění, oslavy, Praha, výjezdy

Záchranáři na silvestra řešili přes dvě stě událostí. Nechyběla ani zranění pyrotechnikou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.