Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Terasa v plamenech, hořící kontejnery i křoví. Hasiči zasahovali u skoro padesáti požárů souvisejících s pyrotechnikou

, aktualizováno 1. ledna 2024, 12:58

Ke skoro padesáti požárům, které souvisely s používáním zábavní pyrotechniky, vyjeli během silvestrovských oslav pražští hasiči. Do půlnoci to bylo sedm zásahů, prvních čtyřicet minut Nového roku jedenáct a pak dalších pětatřicet. Hořela celá terasa, křoví, kontejnery i odpady.

Celkem za poslední prosincovou noc a první lednové ráno napočítali hasiči 46 výjezdů k požárům způsobeným petardami a ohňostroji. Před půlnocí to bylo sedm a na Nový rok 39. Minulý rok zasahovali u víc než padesáti požárů.

„Jednalo se o hořící zbytky pyrotechniky, křoviny, odpady a plastové kontejnery. Škodu pět tisíc korun způsobil požár pyrotechniky a plastových dveří zahradního domku v Kolovratech. Škodu sto tisíc korun způsobila pyrotechnika požárem okrasných travin na terase nebytového prostoru v ulici Nekázanka. Požár se tam rozšířil na celou terasu,“ informoval ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Jako první v roce 2024 vyjížděla vteřinu po půlnoci jednotka z centrální stanice, bylo potřeba zavřít protékající vodu v bytě na ulici Vinohradská.
K tomu hasiči zachránili pár minut po půlnoci osoby, které uvízly ve výtazích, a pomáhali při pádu muže do kolejiště ve stanici metra Křižíkova. Museli si také poradit s řidičem, který své auto nasměroval do kolejiště tramvaje na Barrandově.

Po páté ráno pak vyprošťovali auto, se kterým řidič najel na betonové zábrany a uvízl na nich. 



„Během silvestrovských a novoročních oslav HZS hl. m. Prahy nenavýšil početní stavy hasičů. Na operačním středisku sloužili v plném počtu a k některým případům povolávali dobrovolné jednotky, připraveno bylo 10 jednotek dobrovolných hasičů. Na Václavském a Staroměstském náměstí byla družstva hasičů,“ doplnil Kavka. 

Ohodnoť článek

Foto Hasiči Praha

Štítky hasiči, Nový rok, oslava, požáry, pyrotechnika

VIDEO: Terasa v plamenech, hořící kontejnery i křoví. Hasiči zasahovali u skoro padesáti požárů souvisejících s pyrotechnikou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.